Глоби за сметопочистващата фирма и за туристи, а центъра на Варна все така замърсен


Дата: 22/08, 09:12

Булфото

И това лято Варна посреща и изпраща родни и чуждестранни туристи с неприветливи пешеходни улици – централната "Княз Борис Първи" и началото на бул. "Сливница", от входа на Морската градина до хотел "Черно море", предаде Радио Варна. 

Картината включва счупени пейки, изцапани кошчета за боклук, които понякога преливат и засъхнали реки от всякакъв вид напитки и мазни петна от храна по павираните алеи. За това ни сигнализират през целия летен сезон хора, които са се впечатлили от мръсния вид на центъра на морската столица. 

За летния сезон точно тези територии са възложени на сметопочистващата фирма да има по-често миене. За съжаление много бързо след това се зацапва отново, защото ние, като граждани, не пазим. Имаме колеги на терен, които следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, има връчени три фиша, глобата е между 10 и 50 лв., за изхвърлен фас на улицата, например от 10 до 20 лв. Така коментира ситуацията Елка Апостолова - гл. инспектор в отдел „Контрол и опазване чистотата на обществените територии“ (КОЧОТ) в Дирекция "Екология и опазване на околната среда". 

За месец август, например до момента тези пешеходни зони са измити седем пъти, като е поставено също тези тротоарни кошчета да бъдат измити с препарати и дезинфектанти, както и централните градинки да се мият два пъти седмично. Колеги присъстват на дейността и ако няма разлика след измиването, тази дейност не се заплаща на фирмата, допълни Апостолова. 

За пропуски в работата наложените глоби на фирмата-изпълнител на дейност "чистота" за месец юли са наложени глоби от порядъка на 293 хил.лв., а за август досега са близо 80 хил.лв. Договорили сме също фирмата, с която общината има сключен договор тази седмица да измие с препарати и с четки градинката на площад "Съединение" (бившия "Червен площад"), допълни общинският експерт. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изплютият от коалицията ПП-ДБ Ананиев: Те готвят нова сглобка
Дата: 12/09, 18:422 Коментара

Карлос Насар да си гледа изхвърлянето и изтласкването, отвърна шефът на щангите
Дата: 12/09, 18:35

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 18:30

Плащаме над 100 млн. лв. от джоба си за поредните парламентарни избори
Дата: 12/09, 18:132 Коментара

Магнитна буря удари Земята
Дата: 12/09, 18:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия