Изграждаме заедно с Румъния интегрирана маркираща система по река Дунав


Дата: 20/06, 13:37

Снимка: ИАППД

Встъпително събитие, на което домакин беше Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“, даде началото на официалната работа по проект DISMAR, финансиран по Програма “Interreg VI-A Румъния-България” 2021-2027.

Срещата се проведе в с. Мечка, а в нея взеха участие представители на МТС, МРРБ, Община Русе, ОИЦ – Русе, на водещия партньор по проекта – Румънската речна администрация, на секретариата на програма Interreg VI-A Румъния-България и други, съобщават от ИАППД. На събитието присъства и областният управител на Русе Драгомир Драганов. Той подчерта важността на проекта, който ще допринесе за развитието на корабоплаването.

„Това е първият съвместен проект, който се реализира само между нас и колегите ни от АФДЖ по програма Трансгранично сътрудничество. След неговото завършване ще имаме единна интегрирана маркираща система, която ще ни дава информация в реално време за състоянието на плаващите и бреговите знаци в общия Българо-румънски участък на р. Дунав“, заяви изпълнителният директор на ИАППД инж. Ивелин Занев. Той допълни, че една от основните цели на ИАППД е поддържането на добър навигационен статус, тъй като това е изключително важно за логистиката.

В рамките на три години речните администрации на България и Румъния ще работят съвместно за внедряване на иновативна и интегрирана система за обозначаване на корабоплавателния път в общия речен участък. Ще бъдат доставени плаващи и брегови знаци, както и по един несамоходен плавателен съд за обслужването им.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Силно земетресение от 4,5 по Рихтер регистрира БАН на 150 километра от Златоград
Дата: 27/06, 10:33

България е пропуснала да получи 20% авансово плащане по ПВУ заради неразработване на планове
Дата: 27/06, 10:31

Кой иска да стане милионер в България? Задава се нов як бизнес за милиони с пари от държавата
Дата: 27/06, 10:29

Боби Лазаров похвали застрахователите, но Цънцарова заподозря далавера
Дата: 27/06, 10:27

15 лева за порция цаца за богаташи на морето
Дата: 27/06, 10:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия