"Величие" при президента: В парламента не ни разбират


Дата: 26/06, 13:20

кадър БНТ

Най-новата и малка партия, която е парламентарно представена, "Величие" е на консултация в президентството. 

Ниската избирателна активност е истинско предизвикателство, но за вас тези избори бяха успех, защото ви гарантираха място в парламента, за което ви поздравявам. Вече се очертаха няколко варианта за съставяне на правителство  - от правителство на малцинството, през програмен кабинет от експерти с широка парламентарна подкрепа, през антиГЕРБ и ДПС коалиция, БСП също имат амбиции да участват в съставянето на правителството, обобщи Радев разговорите си до момента.

Ние приложихме системен подход в нашите действия, но за съжаление бяхме разбрани от твърде малко субекти в парламента. Поисахме среща с Бойко Борисов, за да имаме яснота за целите, които ще си поставя едно тяхно правителство, времето, за което се ангажира съответните стъпки. Такава среща беше отхвърлена и ние нямаме яснота какво ще прави това правителство и какви ангажименти поема. Посланията бяха чисто формални, не се коментира какво трябва да подкрепим или не. Не го съдим за това нещо, но не можем да подкрепим или да не подкрепим незнанието си, заяви от своя страна председателят на "Величие" Николай Марков.

Той смята, че едно експертно правителство би било "криене" и ще прикрие коалиционни отношения, които по думите му не трябва да бъдат видими за широката общественост. Това е вид популизъм и демагогия, която се разиграва в сграда на Народното събрание, смята Марков.

Най-близо до нас стои програмно правителство с ясни цели, задачи от лицата, които имат най-голямото доверие да го съставят. Като най-малки ние нямаме претенции да получим мандат, но ако се стигне до там да ни бъде връчен, ние ще подходим по същия начин и за нас ще бъде комплимент и отговорност да предложим програмно правителство, защото проблемите, които предстоят са най-важни целите. Живеем в тежки исторически времена, решенията трябва да бъдат високоотговорни, а аз вижда в парламента все повече хора, които не искат да носят отговорност и прехвърлят отговорността върху други институции или между себе си, добави лидерът на "Величие".Държавният глава разговаря в понеделник и във вторник с представителите на ГЕРБ-СДС, на ДПС, на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и на "Възраждане“.

По-рано днес президентът Радев разговаря с представителите на „Има такъв народ“.

 Днес е третият и последен ден от консултациите при президента за съставяне на редовно правителство, предаде Дарик.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Петровден e
Дата: 29/06, 07:49

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 07:30

Слънчев и топъл уикенд
Дата: 29/06, 07:27

На днешната дата в историята
Дата: 29/06, 07:13

Хороскоп за събота
Дата: 29/06, 07:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия