Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на аптекарката Еранухи Пехливанян


Дата: 01/07, 21:53

Снимка Пиксабей

Съдът взе решение за мъж, който потресе България с това, което направи.

Великотърновският апелативен съд измени присъдата, наложена от Окръжния съд в Русе от 25 години затвор на Гарабед Веринян за отвличането и убийството на аптекарката от дунавския град Еранухи Пехливанян на 11 януари 2022 г. Магистратите му наложиха най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Това съобщи адвокат Венцислав Великов, който заедно с адвокат Менко Менков, е повереник на съпруга и на сина на Еранухи Пехливанян, предаде БТА.

По отношение на другия съучастник в убийството - Михаил Михов, Великотърновският апелативен съд е прекратил наказателното производство, тъй като той е починал.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари 2022 година в крайдунавския град и убита. Три дни по-късно в полицията постъпва сигнал за нейното изчезване от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува Веринян и Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинения - за отвличане, като Михов се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Окръжният съд ги осъди на 19 май 2023 г. на по 25 години затвор, както и да заплатят солидарно сумата от 600 000 лева на близките на жертвата за причинени неимуществени вреди. Наложи им и конфискация на половината имущество.

Присъдите на Окръжния съд са обжалвани и протестирани от прокурори от Русенската окръжна прокуратура и от адвокат Венцислав Великов.

"За да приключи по-бързо наказателното производство, нашите доверители се отказаха по отношение на гражданския иск спрямо починалия, защото трябваше да бъдат привлечени неговите наследници", обясни адвокат Великов.

Решението на Великотърновския апелативен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Обявиха повишена опасност от пожари в няколко области у нас
Дата: 03/07, 22:40

Байдън отрече, че ще се оттегли от президентските избори
Дата: 03/07, 22:301 Коментар

Отложиха мача на Григор Димитров
Дата: 03/07, 22:21

Идва ново увеличение на температурите
Дата: 03/07, 22:10

Магнезий за бързо реагиране
Дата: 03/07, 22:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия