Индийски шофьори ще карат автобусите в Пловдив


Дата: 15/06, 22:47

снимка: Булфото,архив

Ръководството на обществения транспорт в Пловдив се сблъсква с недостиг на шофьори, което ги кара да наемат персонал от чужбина.

По информация на БНТ около 30 индийски шофьори скоро ще управляват градските автобуси в Пловдив, тъй като усилията за намиране на шофьори от съседни страни като Молдова и Украйна не са били успешни.

Процесът на набиране на индийски шофьори вече е приключил, като кандидатите са преминали успешно необходимите конкурси. Сред условията е и владеенето на английски език, а подготовката на документите и визите им е в ход, обясни Димитър Чолаков, управител на транспортната фирма. Индийските шофьори ще получават същото заплащане като българските си колеги и ще им бъде осигурено настаняване.

Преди да започнат да изпълняват задълженията си, новоназначените ще преминат през цялостно обучение, за да се запознаят с превозните средства, маршрутите и условията на работа в градски условия, допълни Чолаков.

Досегашните шофьори в Пловдив не се притесняват от пристигането на новите си колеги от Индия. Напротив, те очакват, че работното им натоварване ще намалее, което ще позволи повече почивки и отпуски точно преди летния сезон, отбеляза шофьор от градския транспорт.

Въпреки това местните жители приемат разнопосочно перспективата индийски шофьори да управляват градски автобуси в Пловдив.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жълт код за опасно горещо време в петък
Дата: 21/06, 08:40

Балабанов, ИТН: Заради нас Борисов няма да е премиер и ПП няма да управлява никога
Дата: 21/06, 08:32

Музика от „Междузвездни войни“, „Форест Гъмп“ и „Казабланка“ във Варна на 28 юни
Дата: 21/06, 08:24

Триптихът на Пучини идва от Торе дел Лаго в Летен театър Варна
Дата: 21/06, 08:21

Жълт код за опасно горещо време в петък
Дата: 21/06, 08:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия