АПИ ограничава движението на ТИР-ове заради жегите


Дата: 19/07, 07:21

Снимка: АПИ

Днес, 19 юли, от 13:00 часа до 21:00 часа, движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено по пътни участъци в областите Варна, Разград, Шумен и Силистра. Това ограничение е въведено заради очакваните високи температури, надхвърлящи 35 градуса, които могат да доведат до деформации на пътната настилка и да създадат опасности за пътуващите.

Временни ограничения по автомагистрала „Хемус“ и път I-4
На територията на областите Шумен и Варна движението ще бъде ограничено в отсечка от автомагистрала „Хемус“ – от 311-и километър при Буховци до 376-и километър при Невша и от 376-и километър до 425-и километър в област Варна. Освен това, ще бъде въведена забрана и по път I-4 Търговище - Шумен, в отсечката Черенча - п. в. „Белокопитово“ /от 250-и километър до 258-и километър/.

В областите Шумен и Разград ще бъдат въведени ограничения за тежкотоварни превозни средства по участъка от път I-2 Русе - Шумен – Варна, а в областите Силистра и Шумен по първокласния път I-7 Силистра - Шумен.

Целта е да се опази пътната настилка и безопасността на пътуващите
Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е мярка за минимизиране на рисковете от деформации на пътната настилка и за опазване на живота и здравето на пътуващите.

Изчакване извън пътното платно
При спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Призив за внимателно шофиране
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Шофьорите се призовават да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като това възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разбиха Генералното консулство на България в Дубай
Дата: 02/09, 13:04

Никой 5 пари не дава за тези вещества в 144 стоки от "Тему", "Шейн" и "Алиекспрес"
Дата: 02/09, 13:02

По Дунав е страшно: Затруднено корабоплаване, отдалечени понтони от сушата, мост стои на сухо
Дата: 02/09, 12:58

Премиум обслужване и специални отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „VIP клиент”
Дата: 02/09, 12:53

Мъжът на Мария Игнатова запази колата си след изцепката само по една причина
Дата: 02/09, 12:521 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия