Започват масови проверки заради първия учебен ден


Дата: 02/09, 13:34

Кадър: Ние, Потребителите

Комисията за защита на потребителите (КЗП) стартира засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. Ще се следи за верността на предварителната информация, за коректността на отправените послания към потребителите, за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини, съобщи Нова.

През настоящата година, по инициатива на председателя на Комисията г-жа Мария Филипова, КЗП ще осъществява активен контрол на пазара през целия месец септември, не само преди първия учебен ден. Нов акцент в контролната дейност през месец септември ще бъде поставен на безопасността на предлаганите мебели за обзавеждане на детско–юношески стаи, както и при предоставяне на услуги в детски площадки за игра на открито и закрито - парти центрове, прилежащи към заведения и др.

КЗП своевременно ще информира потребителите за установени нарушения по темата, особено в случаите, касаещи здравето и безопасността на децата. След стартирането на учебната година, КЗП ще продължи активните си действия за защита здравето и безопасността на децата, като предвижда нови инициативи съвместно с Държавната агенция за закрила на детето през октомври и ноември.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Овладян е пожарът край Созопол
Дата: 15/09, 09:13

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 09:10

Интензивен трафик към Румъния
Дата: 15/09, 09:03

Един район без вода днес във Варна
Дата: 15/09, 08:49

Отбелязваме 105 г. от рождението на Николай Хайтов
Дата: 15/09, 08:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия