Варненец няма да може да влиза с колата си в гаража заради новата Зелена зона


Дата: 30/04, 09:16

Кадър БНТ

Заради маркировка на бъдещата Зелена зона във Варна, мъж, който живее в централната част на града, трудно би ползвал личния си гараж, ако в очертаното паркомясто има паркиран автомобил. Това би попречило на Тодор Ангелов да влиза и излиза от собствения си гараж.

Тодор Ангелов ползва гаража си повече от 20 години. Проблемите идват с нанасянето на маркировката за Зелената зона. Точно срещу гаража му се появява паркомясто, което стеснява улицата и прави маневрите трудни.

“С много внимание, леки маневри, съвсем лекичко, напред-назад”, разказва Тодор Ангелов .

“Месеците от годината, в които настилките по шосетата и тротоарите стават хлъзгави, аз практически не мога да си използвам автомобила, защото ще направя някои поражения.”

При поредното трудно влизане в гаража си Тодор Ангелов е повредил вратата на автомобила си. Още преди това обаче той настоява пред властите проблемът му да се реши.

“За Зелената зона не знаех кога ще очертават, нямахме никаква информация. Веднага, след като очертаха на 5 март внесох искане до кмета на община Варна, с което обясних положението и създадения от тях проблем. Да предприемат мерки, за да отстранят проблема”.

Тодор Ангелов пише отново до общината двайсетина дни по-късно, но без резултат. И докато чака отговор и решение, той ще продължи да създава предпоставки за катастрофи на собствената си улица. Мъжът е притеснен, че може да пострада и друг автомобил, паркиран в Зелената зона.

“Моето изискване е едно единствено – да няма, да се отстрани това паркомясто, да се направи с жълта боя “Забранено спирането”, и тогава ще влизам спокойно и ще си паркирам автомобила”, предлага вариант Тодор Ангелов.

Въпроси към Община Варна изпратихме и ние. Оттам заявиха, че проектът за зелената зона е изготвен съгласно действащата нормативна уредба. Допълниха още, че се чака становището на проектанта. И ако в него е посочено, че маркировката е поставена неправилно, тя ще бъде премахната.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 18:30

Такси мина през крака на пешеходец в София
Дата: 17/05, 18:15

Задава се обрат във времето в тези дни, предупреди Натали Трифонова
Дата: 17/05, 18:02

Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Дата: 17/05, 17:43

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 17:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия