Коцев и местната власт се скараха заради "Градски транспорт"! Кметът демонстративно напусна съвместен брифинг


Дата: 20/09, 11:16

Състоянието на "Градски транспорт“ ЕАД нажежи страстите между двата властови центъра във Варна – общинската администрация, в лицето на кмета, и Общинския съвет, в лицето на председателя му. Това стана днес на пресконференция, обявена от общинската администрация. Самото дружество обаче е под юрисдикцията на Общинския съвет, информира varna24.bg

На пресконференцията дойде и председателя на местния парламент Христо Димитров. Той влезе в полемика с кмета Благомир Коцев. Достигна се до говорилня и повишаване на тон, при което Коцев напусна брифинга.

Нищо в началото не подсказваше, че страстите ще се нажежат. Кметът почна с новината, че вече се работи по новия бюджет на общината. Целта ни е постигане на стриктна финансова дисциплина. Има много звена, които не са управлявани добре, обясни той, като в това число сложи и общинските дружества, на част от които принципал е администрацията, а на останалите – Общинския съвет.

Обявена е поръчка за независим финансов одит за всичко. Той трябва да даде отговор къде са проблемите. Има финансови течове. Някои от дружествата не се управляват добре и се стига до дофинансиране, което е за сметка на други пера от бюджета на община Варна, от което страдат гражданите, стана ясно от думите на кмета Коцев.

На пресконференцията присъства и зам.-кмета Рафаилов, който обясни, че "Градски транспорт“ е задлъжняло дружество. Не се спазва финансовата рамка. Дълговете му в края на миналата година са над 10 млн. лева.

Искам реформа в това дружество, каза отново кметът на Варна. Той постави и въпроса, защо точно в този момент – преди избори, отново се говори за проблемите на "Градски транспорт“ – дали някои не си играе със страховете на хората.

Целта на финансовия одит е налагането на финансова дисциплина. Въпреки, че част от машините за билети не работят от известно време и има проблем с тях, то към момента постъпленията са почти толкова, колкото и за същия период на миналата година, въпреки че сега има повече лица, които използват безплатно услугата.

През миналата година за външен консултант на билетната система, която е на подчинение на общинската администрация, е похарчена над милион и 300 хиляди лева, а през тази – нула.

От пресконференцията стана само едно ясно – а именно, че след като бъде направен финансовия одит, ще се разбере къде е проблема с "Градски транспорт“ и тогава, ако има воля и от кметската администрация, и от общинските съветници, ще може да се пристъпи към някакво решение на проблема.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъже засяли 13 оранжерии с индийски коноп в Приселци, продавали забранени вещества за вейп с куриери
Дата: 20/09, 13:19

БАБХ затвори 31 ресторанта по Черноморието
Дата: 20/09, 13:07

Полицията дебне феновете на Спартак и Черно море
Дата: 20/09, 13:06

"Класик Варна" събира силни участници
Дата: 20/09, 13:05

Жени ще показват класа на корта във Варна
Дата: 20/09, 13:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия