Мая Манолова: Цената на водата в София ще се повиши до 3,26 лева


Дата: 23/09, 13:29

Снимка Булфото

Мая Манолова обяви притеснителна новина за столицата.

"В края на новия петгодишен период 2022- 2026 г. цената на водата в София ще стане 3,26 лв., но "Софийска вода" не представя бизнес плана. Общественото обсъждане с дружеството продължи един час и десет минути с презентация, вместо бизнес план, а засяга 1 400 000 битови потребители и стотици промишлени. "Софийска вода" е единствената, която не е внесла бизнес плана си в срок до 30 юни 2021 г.".

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова във видео на живо във Facebook, след края на общественото обсъждане с дружеството за новия му бизнес план, информира пресцентърът на платформата.

Основният въпрос към "Софийска вода" е свързан с увеличението на цената на водата, се посочва в съобщението. По думите на Манолова, дружеството е изплатило кредита си в размер на десетки милиони и очакването е цената на водата да бъде намалена. Повишаването на цената на тока влияе минимално, тъй като в София водоснабдяването е основно гравитачно, е обяснила тя.

"Тринайсет от общо 30 показатели за качество не са изпълнени. Не чухме колко ремонти са извършени, как са извършени, колко е инвестирано в последните пет години. 44 млн. лв. допълнително е получила Софийска вода от разликата между заложеното увеличение на водата за 2017 - 2021 г. и утвърдените от КЕВР цени. Не стана ясно обаче за какво са използвани тези средства", е казала също Мая Манолова, цитирана в прессъобщението.

Тя е изпратила сигнал до КЕВР относно общественото онлайн обсъждане със "Софийска вода", пише в текста. В сигнала се подчертава, че потребителите, участвали в дискусията, не са запознати с бизнес плана, защото не е публично обявен, пише dariknews.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Горя нерегламентирано сметище на улица "Кръстец" в Русе
Дата: 28/03, 17:36

Проф. Пламен Киров с прогноза кой ще заеме поста служебен премиер
Дата: 28/03, 17:22

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на „Капитан Андреево“
Дата: 28/03, 17:11

Ники Станоев коментира Тръмп: Той е актьор еквилибрист
Дата: 28/03, 17:04

Полицията в Бургас издирва собственика на голяма сума пари
Дата: 28/03, 17:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия