Треньорът на Франция: Направихме сериозен прогрес


Дата: 01/07, 22:35

снимка: pexels.com

Селекционерът на Франция Дидие Дешан бе доволен, но не и безкритичен към представянето на отбора си след победата с 1:0 над Белгия, която изпрати "петлите" към 1/4-финалите на Евро 2024. Световните вицешампиони стигнаха до успеха 5 минути преди края на редовното време, когато Ян Вертонген си вкара автогол след удар на Рандал Коло Муани, предава Фокус. 

"Направихме сериозен прогрес спрямо предишните ни мачове, но и днес играхме срещу отбор, който бе много предпазлив. На хартия те имат атакуващ състав, но ние трябваше да правим и невъзможното, за да създаваме шансове. Имахме повече положения от тях, но трябваше да играем отново изчаквателно. Радостен съм, че не паднахме в капана на белгийците. Това ми хареса, но е факт, че само с притежание на топката мачове не се печелят. Иска ми се да виждам как създаваме повече възможности за гол", каза Дешан на пресконференцията след срещата.

"Знам, че хората очакваха да стигнем до 1/4-финалите, но нека се насладим на този момент. Той не е дошъл след едно щракване с пръсти. На четвъртфиналите сме и идват най-важните мачове. Всички отбори вече играят с много голям интензитет. От началото на турнира имаме трудни срещи, но стигаме до възможности. Искаме да се представяме още по-убедително, но това не трябва да бъде психологическа бариера пред нас", каза още французинът.

Той призна, че капитанът на отбора Килиан Мбапе все още има проблеми с периферното зрение, след като счупи носа си в първия мач от турира срещу Франция, но ще трябва да свикне с това в следващите седмици или месеци.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти
Дата: 03/07, 23:20

ДПС свали доверие от още един депутат
Дата: 03/07, 23:07

Посетете лаборатория „ЛИНА” с направление по Здравна каса, използвайте отстъпка за допълнителни изследвания
Дата: 03/07, 23:00

Панел за алергии и TORCH тестове за бременни в новите профилактични кампании на „ЛИНА”
Дата: 03/07, 23:00

Масов бой на купон край Перник
Дата: 03/07, 22:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия