Важно съобщение за абонатите на "Виваком", А1 и "Йетел"


Дата: 20/08, 10:27

Много държави вече се спират 2G и 3G мрежите, за да се освободят честоти за 4G и 5G и при липса на VoLTE възможности, абонатите няма да могат да осъществяват обаждания.

В България изключването на 2G и 3G мрежите ще отнеме повече време

След като A1 и Yettel вече предлагат разговори през VoLTE в роуминг за някои държави, явно и Vivacom ще предостави тази възможност на своите клиенти. Все още нямаме официална информация от телекома, но понеже нашата медия е наблюдателна, видяхме, че в секцията “Роуминг” при избор на държава САЩ вече излиза иконка VoLTE на оператора AT&T. Вероятно Vivacom скоро ще обяви тази екстра и ще добави възможност да се ползва и в други популярни дестинации за пътуване от нашите сънародници, предаде mobilebulgaria.com. 

Предлагането на VoLTE в роуминг е наложително, тъй като в много държави вече се спират 2G и 3G мрежите, за да се освободят честоти за 4G и 5G и при липса на VoLTE възможности, абонатите няма да могат да осъществяват обаждания. САЩ е една от тях, в която вече няма такива мрежи, както и в Япония, Южна Корея и Австралия, а в други държави в Европа това ще започне да се случва в близките години и дори месеци.

В България изключването на 2G и 3G мрежите ще отнеме повече време, тъй като все още има много абонати със стари мобилни телефони. Този проблем ще бъде решен, тъй като почти всички нови обикновени телефони поддържат 4G, дори и най-евтините. Друго предизвикателство у нас е, че голяма част от M2M устройствата, като касовите апарати например, все още ползват този метод на връзка с интернет и ще се наложи всичките устройства да бъдат подменени и свързани поне през 4G, а това ще отнеме доста време.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изтребител Су-30СМ е свален над Черно море
Дата: 12/09, 10:21

Маги Джанаварова разкри нещо важно за мъжа до себе си
Дата: 12/09, 10:19

"1300 години България" изгоря
Дата: 12/09, 10:15

След проливния дъжд: Обявиха частично бедствено положение за варненския район „Приморски“
Дата: 12/09, 10:15

Борисов: Кой ще предложи неутрален човек
Дата: 12/09, 10:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия