Българският премиер потвърди подкрепата на България за Украйна


Дата: 09/10, 19:54

снимка Булфото

Подкрепяме Украйна в справедливата й кауза за запазване на нейната независимост, териториална цялост и суверенитет, в синхрон с Устава на ООН и международното право.

Това заяви министър-председателят Димитър Главчев в Дубровник, където участва в Срещата на върха „Украйна-Югоизточна Европа“. Форумът има за цел страните от региона да подкрепят Киев в борбата за свобода и мир. Това е третото поред издание на този формат на високо политическо равнище след срещите в Тирана през февруари и в Атина през август тази година.

В Дубровник беше приета съвместна декларация, отразяваща основните послания от срещата. Премиерът Главчев посочи, че изразената от него позиция е стриктно съобразена с решенията на Народното събрание. Ще подкрепяме Украйна толкова колкото е необходимо, според нашите възможности, категоричен беше министър-председателят.

В изказването си по време на форума премиерът Димитър Главчев подчерта, че войната в Украйна налага европейската интеграция да остане високо в политическия дневен ред на Европейския съюз. „Разширяването на ЕС е крайъгълен камък за мира и благоденствието сред народите на Европа. Надявам се, че Украйна ще запази своя импулс към европейска интеграция“, заяви Главчев, цитиран от Дарик.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Върнаха на собствениците открадната преди 80 години картина на Моне
Дата: 09/10, 22:30

Станимира Стоянова – дългогодишен преподавател в Академия “Дълголетие” и експерт във фризьорството, откри нов салон във Варна
Дата: 09/10, 22:20

Има решение при крампи
Дата: 09/10, 22:20

На снимка от 1999 година момче до Пъф Деди прилича поразително на изчезналия Съвестин
Дата: 09/10, 22:14

Зеленски отива на среща с Макрон
Дата: 09/10, 22:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия