Политолог: Интересно ще е каква ще е избирателната активност и дали можем да изберем президент на първи тур


Дата: 22/10, 16:26

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър Нова тв

При настоящата ситуация никой не може да предвиди каква ще е избирателната активност на 14 ноември. Оттам и никой не може да предвиди точните проценти за една или друга кандидатура или партия. Данните от последните социологически проучвания не включват събитията от последните дни, те съм към дата 17 октомври. 

Това коментира в ефира на Нова тв политологът Христо Панчугов.

Големият въпрос е дали можем да видим президеннт, избран още на първи тур. Това по-скоро ми се струва невероятно. Оттам-нататък очевидна е разликата между кандидата за президент на ДБ и подкрепата за самата ДБ. Лозан Панов върви доста по-ниско в подкрепата спрямо самата ДБ. В този смисъл тук има нещо сбъркано, коментира той. 

Очакваното харесване за Кирил Петков и Асен Василев също започва да се понижава все повече и повече. Т.е. това повдига въпроса за мотивацията за гласуване на тези избори, за това дали ще видим висока избирателна активност или високите очаквания на избирателите ще се проявят към негласуване, посочи политологът.

Интересно е, че не малко хора заявяват, че ще гласуват, но още не са избрали за кого. Това също би било интересно за проследяване в следващите седмици по време на кампанията. Т.е. кампанията ще е интересна до поледно и ще води до размествания на гласовете до последно и вече зависи от политическите играчи да намерят верния подход към своите избиратели, коментира той. 

Но за съжаление не виждаме това, а напротив - виждаме едни политици, които са вдигнали ръце от кампанията, което мен истински ме изненадва в тази ситуация, посочи той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 19:10

Чорбанов: Надявам се да не се обяви епидемия от коклюш
Дата: 26/04, 18:59

Туристическият министър: Въпреки войните ние ще имаме устойчив летен сезон
Дата: 26/04, 18:461 Коментар

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 26/04, 18:30

Доц. Киселова: Очевидно няма съгласие кой да ръководи заседанията на парламента
Дата: 26/04, 18:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия