Започват ремонти на тротоари около спирките в курорта „Златни пясъци“ край Варна


Дата: 08/07, 14:09

Снимка: пресцентър Община Варна

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“. Това информира по време на оперативната среща на общинската администрация заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Очаква се ремонтните екипи да поправят тротоарите на поне на две спирки дневно и да приключат работа в най-кратки срокове. През месец юни заслоните бяха почистени и там, където имаше необходимост, бяха подменени различни модули от съоръженията.

На срещата днес беше съобщено още, че е приключило разчистването на градинката с археологическите разкопки на ул. „Цар Симеон“ в близост до ЖП-гарата. Отчетено беше, че косенето в града продължава, макар и с по-малък интензитет. По основните булеварди се коси за трети и четвърти път, работата на фирмите е пренасочена към подрязването на сухи клони и издънки.

По отношение на осветлението беше докладвано, че фирмите се справят с отстраняването на аварии в рамките на седмица. Повече време отнема ремонтът при вандалски прояви и в случаите на откраднати кабели, защото се изчакват протоколите от полицията и едва след това се изчисляват разходите и се възлагат ремонтите, обясниха от ресорните дирекции. Заместник-кметът по обществения ред Илия Коев нареди до следващата седмица да се предложат решения за обезопасяване на разпределителните касети, които често стават обект на вмешателство. Такова е имало и в осветлението на входа на Морската градина, което вече е възстановено.

По време на срещата днес от район „Одесос“ отчетоха, че миенето на пешеходната част от бул. „Сливница“ се извършва с по-слаба водна струя и ръчно с четки, за да не се компрометира повече настилката. Пясъчната фуга ще бъде възстановена след края на активния летен сезон. Продължават ежедневните обходи на еколозите към Община Варна и към районните администрации за установяване на нарушения и нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. През изминалата седмица са наложени актове и глоби с фиш както на физически и юридически лица, така и на сметопочистващата фирма за необслужени кошчета и контейнери.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как да си направите крипто портфейл и да купите криптовалута за първи път?
Дата: 19/07, 08:20

Водеща журналистка на Нова Тв: Получих заплахи от мъж
Дата: 19/07, 08:19

Проф. Рачев от Сицилия: Качих се на Етна и чух гърмежите, но в България се случва нещо уникално
Дата: 19/07, 08:02

Огънят в Крайново изпепели 15 къщи
Дата: 19/07, 07:55

Огнеборците се борят с бушуващите на територията на страната пожари
Дата: 19/07, 07:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия