Путин: Разполагането на ракети в Украйна е преминаване на "червените линии" и "натискане на спусъка"


Дата: 30/11, 17:10

Снимка Kremlin.ru

Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна, предупредиха от Алианса

Остри думи и взаимни предупреждения размениха Русия и НАТО във вторник, предаде Актуално.

„Ако на територията на Украйна се появят нападателни ракетни съоръжения, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути. В случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете… Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо реципрочно срещу тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега“.

Това предупреди руският президент Владимир Путин по време на инвестиционен форум в Москва. Той подчерта, че разполагането на подобни военни съоръжения в близост до руската граница ще се разглежда като преминаване на „червените линии“ и „натискане на спусъка“ срещу Русия.

Путин предупреждава, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година и взима разстоянието до Украйна за 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Въпреки почти директната заплаха, руският президент изказва надежда, че „ще надделее здравият разум“.

Русия отхвърли опасенията, че готви настъпление срещу украинската територия – придвижването на войските към границата имало чисто отбранителен характер.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от своя страна заплаши Москва с „висока цена, ако отново използва сила срещу независимостта на нацията на Украйна“. Той допусна икономически, финансови и политически санкции срещу Москва. Той говори пред журналисти на влизане за срещата на външните министри от НАТО в Рига, Латвия.

„Имаме различни възможности и през годините, в отговор на предишна употреба на военна сила от страна на Русия срещу Украйна, показахме, че можем да поддържаме тежки икономически и финансови санкции, политически санкции. А също така фактът, че увеличихме присъствието си тук, в региона, както в Черноморския регион, така и в Балтийския регион, във въздуха, по суша или по море, е пряка реакция на руското военно нахлуване в Украйна и незаконното анексиране на Крим“, каза той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Смяната на часа тази събота срещу неделя е опасна за много хора, предупредиха лекари
Дата: 28/03, 15:23

Кметът Благомир Коцев нареди конкретни мерки за справяне с посегателствата върху уличното осветление
Дата: 28/03, 15:18

Пускат сирените на 1 април в много български градове
Дата: 28/03, 15:03

Промени в една от линиите на "Градски транспорт" - Варна
Дата: 28/03, 15:00

Полша разби мрежа за разпространение на руска пропаганда през новинарски сайтове
Дата: 28/03, 14:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия