Реал продължава да мачка в Ла Лига


Дата: 15/05, 01:20

Снимка Pexels 

Новият първенец на Испания Реал Мадрид продължи да играе по шампионски и разби с 5:0 Алавес в мач от 36-тия кръг на Ла Лига. Над всички в този мач бяха Винисиус Жуниор и Джуд Белингам. Именно англичанинът откри резултата в мача с красив изстрел от въздуха (10') и съответно взе пряко участие в първите четири гола за тима си, като се отчете с попадение, две асистенции и ключов пас. Винисиус Жуниор пък се разписа на два пъти (27', 70'), а точни за "лос бланкос" бяха още Федерико Валверде (45+1') и резервата Арда Гюлер (81').

По този начин Кралският клуб продължи победоносната си серия и има 9 поредни успеха в първенството. Тимът на Анчелоти изравни и най-доброто постижение в историята си, като вече в 30 последователни мача в шампионата е непобеден - за последно това се е случвало през далечния сезон 1988/1989, предава Спортал.

С добри изяви се отличи и вратарят Тибо Куртоа, който на няколко пъти направи отлични спасявания и е сериозен кандидат за титуляр във финала на Шампионската лига с Борусия (Дортмунд). Статистиката показва, че белгийският страж е направил цели 10 намеси по време на мача. Спасяванията му направиха така, че Реал Мадрид запази за 20-и път през сезона мрежата си без да допусне гол - което също е рекорд за клуба в шампионата. Така тимът вече е с 93 точки, докато Алавес записа първа загуба в последните си пет мача, като остава на спокойно място в средата на таблицата.

Реал Мадрид продължи традицията да не среща никакви проблеми срещу този съперник от доста години, като след днес има цели 20 успеха, равенство и само 3 поражения от 24 мача общо между двата отбора. "Лос бланкос"вече са в серия от пет поредни победи срещу Алавес, като в последните 19 срещи мадридският гранд има цели 17 победи, като спечели и предишния мач с 1:0.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 05:00

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 05:00

Анчелоти: Реал Мадрид ще е последният клуб в кариерата ми
Дата: 29/05, 05:00

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 04:30

Топ 7 позитиви на белите зъби
Дата: 29/05, 04:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия