В 16:00 часа градушка удари голям български град


Дата: 26/06, 19:31

Пиксабей

Сбъдна се прогнозата на синоптиците за градушки в част от България.

Дребна градушка е ударила Перник.

От НИМХ пуснаха снимки.

 

Втора степен на опасност за интензивни валежи обявиха от НИМХ в Северозападна България за утре. Това са областите Видин, Враца, Монтана и София - област.

Жълт код също за обилни валежи ще важи за останалата част от Западна България. Предупреждението е издадено за Плевен, Ловеч, София, Кюстендил, Благоевград, Перник и Пазарджик.

В четвъртък атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава.

През следващото денонощие над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. По време на развитието на конвективната облачност вятърът временно ще се усилва. В източната половина на страната през нощта ще е предимно ясно, утре - предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури в страната ще са от 27°-28° в западните райони до 33°-34° в югоизточните, в София - около 28°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в западните райони - мощна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който по време на конвекцията временно ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 16°.

Ето какво означават и предупрежденията на синоптиците:

Жълт код: БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг;

Оранжев код: БЪДЕТЕ ГОТОВИ да се предпазите, вие и вашата собственост. Възможни са наводнения на имоти и в транспортната мрежа. Възможни са прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Опасности при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Побъркаха клиентите на българска банка с фалшива атака по мейла
Дата: 29/06, 12:251 Коментар

Варненец от 14-ия етаж на блока: За първи път виждам такова насекомо във Варна
Дата: 29/06, 12:18

Журналист: Върви процес на очистване в ДПС и той ще продължи
Дата: 29/06, 12:151 Коментар

Никола Цолов с втора победа на Формула 3
Дата: 29/06, 12:06

Мощите на Свети патриарх Евтимий Търновски пристигнаха в София
Дата: 29/06, 11:521 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия