Радев връчи мандата за правителство на Тошко Йорданов: Знам че е трудно, но ви желая успех


Дата: 29/07, 12:12

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв 

Днес президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на Има такъв народ. За втори път партията получават шанса да съставят правителство. При третия мандат няма указан срок за изпълнението му. След като папката се получи, ИТН следва да започнат процедура по избор на кандидат за премиер. 

Това е последният шанс пред това Народно събрание да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. От самото начало на този процес вие от ИТН застъпвате тезата за необходимостта от редовен кабинет и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. На фона на конфликтите между партиите, а и вътрешнопратийните раздори в част от тях, вие демонстрирате устойчивост на парламентарната група и на позициите си. Надявам се това да ви помогне за успешната реализация на мандата, коментира президентът Радев.

Очевидно е, че това не е лека задача, но аз очаквам да подите към нея със същата отговорност, която вече заявихте пред обществото. Третият мандат има своята специфика. Доколкото той предоставя по-голяма гъвкавост и не ви задължава днес да излъчите кандидат за премиер, а да го направител на един по-късен етап и след разговори с другите парламентарно представени партии. Призовавам ви да пристъпите незабавно към тези разговори, да заложите на конструктивния и позитивен диалог и в разумен срок да ни информирате за резултатите от тях. Пожелавам ви успех, коментира президентът при връчването на мандата. 

Благодаря за отговорността, която ни възлагате. Ние сме пределно наясно в каква тежка криза е страната и каква отговорност поемаме. Според мен това е по-голяма отговорност отколкото при първите два мандата. Ние ще подходим изключително практично и с разум. Ще преговаряме с абсолютно всички парламентарно представени партии, включително с независимите депутати. Защото за излизане от кризата е необходимо бъдещето правителство да стартира с широка парламентарна подкрепа, за да има нужната легитимация от обществото. Процесът ще е прозрачен, пред очите на всички. Както Вие, така и българското общество ще наблюдава процеса, коментира Тошко Йорданов. 

Започваме още от утре, подчерта той. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Стана милиардерка
Дата: 08/09, 16:36

Трагедия в семейството на Никол Кидман
Дата: 08/09, 16:31

ДПС-то на Доган подаде жалба във ВАС
Дата: 08/09, 16:29

Български актьор: Не ме мразете. Имам още малко път и желание за работа в България
Дата: 08/09, 16:271 Коментар

Български земеделец: Спират ни водата заради няколко ВЕЦ-а
Дата: 08/09, 16:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия