Рома изхвърли Милан от ШЛ


Дата: 19/04, 00:40

кадър: Макс спорт

Миналогодишният финалист в Лига Европа Рома се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на турнира.

Това стана факт след домакинска победа с 2:1 в реванша на ¼-финалния сблъсък на тима срещу Милан.

Така „вълците“ продължиха напред с общ резултат 3:1, след като спечелиха с 1:0 като гости преди седмица. Джанлука Манчини (12’) и Пауло Дибала (22’) вкараха ранни голове за „джалоросите“ на „Олимпико“, а единственото попадение за „росонерите“ беше дело на Матео Габия (85’). Успехът на римляните е още по-впечатляващ предвид факта, че те играха с човек по-малко след директен червен картон на Мехмет Зеки Челик още в 31-вата минута, предава Спортал. 

Даниеле Де Роси, който именно в четвъртък беше потвърден за треньор на Рома и за следващия сезон, предприе само една промяна сред титулярите, които победиха „росонерите“ преди седмица. Причина за нея беше наказанието на Браян Кристанте, който беше заместен от младия Едоардо Бове. Триото в атака отново беше съставено от Стефан Ел Шаарауи, Ромелу Лукаку и Дибала.

Стефано Пиоли пък извърши две промени в стартовия си състав от първата среща. Малик Тиау беше заменен от изтърпелия санкцията си Фикайо Томори, докато Юнус Муса беше предпочетен пред Тижани Райндерс. На върха на атаката и този път беше Оливие Жиру, на когото в предни позиции помагаха Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк и Рафаел Леао.

"Джалоросите" поведоха с първата си голова възможност в мача. Това стана в 12-ата минута, когато Дибала опита техничен удар от голямо разстояние, а топката се отби в далечната греда. Манчини обаче притича и с добавка прати топката в опразнената врата за 1:0. Така в трети пореден мач като титуляр защитникът се разписа след победните голове в дербито с Лацио и предишния двубой с Милан. Той посвети попадението си на Матия Джани от аматьорския Кастелфиорентино Юнайтед, който беше застигнат от внезапна смърт по време на футболен мач в неделя. Половинката на брата на починалия 26-годишен футболист е сестра именно на италианския национал.

Малко след това Тео Ернандес се опита да изравни, но ударът му се оказа разочароващ. В 20-ата минута Лофтъс-Чийк стреля от воле, като топката първо рикошира в Манчини, след това тупна в земята и накрая се отклони в напречната греда. Последва корнер, при който Матео Габия стреля неточно с глава. В 22-рата минута именно защитникът първо беше "премазан" от Лукаку, а след това "подари" топката на Дибала, който с хубав изстрел удвои преднината на своя тим.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Одеса отново бе подложена на ракетна атака
Дата: 02/05, 01:24

Зеленски уволни висш служител на разузнаването
Дата: 02/05, 01:12

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 01:10

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 01:00

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 02/05, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия