НСО с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май


Дата: 03/05, 08:31

Снимка: Булфото

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност за Светата литургия за Възкресение Христово в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в столицата, съобщава БТА.

Гражданите ще имат достъп след 21:30 часа след проверка през пунктове, организирани при северния и при южния вход на храм-паметника.

За времето от 21:00 ч. на 4 май до 02:30 часа на 5 май се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м и с център пл. „Свети Александър Невски“. 

На 6 май (понеделник), Ден на храбростта и празник на Българската армия, от 10.00 часа ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин в столицата. 

Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през пунктове за проверка, организирани при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 09:00 часа до 12:00 часа се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м и с център пл. „Свети Александър Невски“.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хампарцумян: Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да загубят много пари
Дата: 18/05, 01:03

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 18/05, 00:50

18 май - Международен ден на музеите
Дата: 18/05, 00:34

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 00:10

На 17 май Българската православната църква отбелязва Събор на Св. Баташки мъченици
Дата: 17/05, 23:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия