Идва ново увеличение на температурите


Дата: 03/07, 22:10

снимка: Булфото

От четвъртък започва повишение на температурите в страната, се съобщава в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за времето от 5 до 10 юли.

 

Утре облачността ще остане разкъсана, около и след обяд - купеста, над Рило-Родопската област - купесто-дъждовна. На места, главно там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

 

По Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - купеста. Само на изолирани места, главно по Южното Черноморие ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27°-30°. Температурата на морската вода ще бъде 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд ще се усилва.
 
Над планините ще има разкъсана облачност, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места главно в Рило-Родопската област ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

В петък ще преобладава слънчево време с купеста облачност над източните райони. Само на отделни места в Странджа и Сакар е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е все още със западна компонента и ще е предимно слаб. Ще започне бързо затопляне и максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.

През почивните дни и през първата половина от следващата седмица времето ще бъде слънчево, предава frognews.bg.

В събота, 6 юли, вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде предимно слаб, ще остане такъв и през следващите дни. Температурите ще се повишават и към вторник, 9 юли, преобладаващите максимални - ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски ще са температурите по крайбрежието на морето.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Белият дом разкритикува посещението на Виктор Орбан в Москва
Дата: 06/07, 11:313 Коментара

КАТ глоби над 30 000 човека за пътуване без колан
Дата: 06/07, 11:221 Коментар

Кръщават летището в Милано на Силвио Берлускони
Дата: 06/07, 11:10

Убит е сезонен работник в Слънчев бряг
Дата: 06/07, 11:00

Без жертви по пътищата за изминалото денонощие
Дата: 06/07, 10:441 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия