Пазете се, ако го видите: Луковитският щъркел напада без предупреждение колите


Дата: 19/04, 08:55

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв 

Луковидският щъркел, който тероризира хората, като им уврежда автомобилите, е станал още по-зъл, поведението му ескалира. Хората се чудят къде да си крият колите. От ранни зори щъркелът обикаля улиците и кълве калници и врати и сваля боята на автомобилите до ламарината. 

Интересно ми е дали застрахователите признават тези поражения. Нали си пишеш щетата, ама като кажеш, че някакъв щъркел е дал всичко от себе си, дали покриват щетите? Това не е шега, хората наистина са потърпевши и не за първи път разказваме тази история, разказа в ефира на Нова тв водещият Виктор Николаев.

Птицата е пробила тавана на купето на луксозен автомобил. Ето защо местните наричат птицата "луковидския тенекиджия". Тя е от защитен вид и местната управа нищо не може да направи срещу нея.

Ужасът продължава. По 24 часа в денонощието чука и кълве. Счупи ми стопа, цялата кола е накълвана и затова искам да се отърва от колата. Покривам я със стари одеала, но щъркелът сваля всичко и си кълве, коментира потърпевш мъж. 

Той не е сам в гнездото. Там си има женска, която в момента мъти, а той освен че й носи храна и изгражда гнездото, й помага за мътенето, обясни човекът. 

Щъркелът започва да обработва колите още сутрин в 6 часа, като съмне. Обикаля всички коли в махалата, коментира друг потърпевш.

Хората разказват, че щъркелът от години живее в своето гнездо в луковидската махала. Но поведението му се променило миналата година. До тогава той не повреждал колите по улиците. Иначе ежегодно е с една и съща дама и двамата успяват да отгледат по две до четири щъркелчета. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешния ден рожден ден има Тончо Токмакчиев
Дата: 02/05, 02:40

Одеса отново бе подложена на ракетна атака
Дата: 02/05, 01:24

Зеленски уволни висш служител на разузнаването
Дата: 02/05, 01:12

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 01:10

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия