Вигенин: Много неща сме преживели като държава, но не знам дали ще преживеем ГЕРБ


Дата: 17/04, 17:54

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Кристиян Вигенин от БСП разкри причините, поради които партията му заедно с ИТН и "Възраждане" смята да внесе вот на недоверие срещу служебния кабинет.

"Всъщност ние поискахме самият Главчев да бъде отстранен, защото там поне няма съмнение в процедурата - така както този, който назначава, той може да освобождава, визирам Радев. При този начин на действие на Главчев, може би това е най-доброто решение, тъй като ние още от първия ден заявихме, че това е партийна кандидатура, въпреки приказките от 1001 нощ от Бойко Борисов, че не се бил виждал с него. Буквално в първите дни получихме потвърждение - от назначенията на заместник-министри, конкретно пък сега с действията свързани с външния министър и министъра на земеделието. Особено фрапиращо е това с външния министър, тъй като още докато си отвори устата Бойко Борисов и вече поръчката е изпълнена и Главчев предлага друг външен министър. Това не е самоцел на БСП. Решихме да пробваме с вот на недоверие, защото макар и на ръба, това е ясен политически сигнал. Ние считаме, че има известно основание да може да се случи. Какви са правните последствия за това предстои да видим, тъй като това е нова процедура. Това е резултат от нескопосаните промени в конституцията", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Основната задача на служебния кабинет е да подготви едни честни избори. От самото начало възразявахме за това Калин Стоянов да бъде вътрешен министър, защото се съмняваме в неговото желание да осигури чиста среда за провеждането на тези избои. Сега със смяната, която се иска на външния министър, се оказва, че този, който ще готви изборите в чужбина, е ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е сериозен проблем. Доколкото пък самия премиер няма проблем с тези неща очевидно, ние имаме съмнения, че целта на Главчев няма да бъдат честни избори, а да се създаде среда, в която ГЕРБ да получи един несправедлив бонус. Неприемливо е една партия да иска да контролира изборния процес", смята Вигенин.

"Само ГЕРБ и ДПС са доволни. Това трябва да ни говори нещо. Ние ще се обърнем към международните институции и ще информираме посланиците за нашата позиция. Предполага се, че страна членка на ЕС е стигнала до такива стандарти на демократичното си развитие, че няма нужда от кой знае какво наблюдение.

На моменти се чудя как функционира все още тази държава. Но дано тези избори са едно пробуждане за всички, защото ако продължаваме по този начин, в един момент просто ще си ликвидираме собствената държава. Абсурдно е всичко това. Ние много неща сме преживели, но ГЕРБ не знам дали ще успеем да преживеем като държава след 1350 години", заяви депутатът от БСП.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 19:30

Хороскоп за 1 май сряда: Да даде телефона си на половинката си зодия
Дата: 30/04, 19:30

Доналд Тръмп е глобен с 9000 долара
Дата: 30/04, 19:14

Камион връхлетя кола, в която беше кмета на Кричим
Дата: 30/04, 19:07

Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Дата: 30/04, 18:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия