Искат удължаване на работното време на Синята зона в София


Дата: 10/05, 09:37

Снимка Булфото, архив

Работното време на синята зона за платено паркиране в София да се удължи до по-късно. Сега тя действа от 8.30 до 20 ч. в делничните дни и в събота. „Вечер хора идват с колите си в центъра за театър, ресторант или на пазар. Плащат един-два есемеса и колата стои паркирана до полунощ“, коментира пред  „Дневник“ зам.-кметът по транспорт на Столичната община инж. Илиян Павлов. Така се заемали местата за паркиране на живеещите в центъра.

С удълженото време на синята зона

ще се реши проблемът с недостига на паркоместа и по бул.“Патриарх Евтимий“, твърди Павлов. Новата организация на движение по този булевард и по съседните „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“ предизвика протести на живеещите там, защото се опасяват, че рязко ще намалее броят на паркоместата. Със 140 ще са по-малко според тях, а Павлов посочва, че с 50.

„За мен лично е задължително увеличаването на работното време на зоната, защото сега е неефективно и най-вече пречи на живеещите“, твърди зам.-кметът на столицата. Сега цената в синя зона е 2 лева на час, а максималният престой е два часа.

Оспорваният сега проект за бус лента и две велоалеи по бул.“Патриарх Евтимий“, с който се намаляват паркоместата, е разработен от екипа на предишния кмет Йорданка Фандъкова. Тя лично го представи на 22 май 2020 г. в парка пред НДК заедно с главния архитект на София Здравко Здравков и независимия тогава общински съветник Борис Бонев.

„Този проект не изисква сериозни финанси, а чрез него ще се насърчава пешеходното движение, велосипедното, както и ще се прояви предимството на градския транспорт. В този проект е помислено за всички участници в движението и той показва нашата визия за превръщането на София в град на хората“, заяви тогава Фандъкова. Но щом местните жители запротестираха, тя веднага го спря.

Промени в работното време на зоната за платено паркиране стават само с одобрение на Столичния общински съвет. „Сега преди изборите никоя партия няма да гласува да се увеличават такси или да се променя работно време на синята зона, за да не дразни хората“, прогнозира Павлов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страшна напаст българско село
Дата: 20/05, 16:46

Беше хубава градинка. Посипаха чакъл, отрязаха храстите и 1-2 дървета, а сега асфалтираха останалите
Дата: 20/05, 16:43

В "12 без 5" голяма изненада с вдигането на пенсиите от 1 юли
Дата: 20/05, 16:40

Лекарите казаха какво се случва с простреляния премиер на Словакия
Дата: 20/05, 16:30

Дъщери на убита със 176 куршума от властта иранка отпразнуваха смъртта на президента Раиси
Дата: 20/05, 16:261 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия