Карлос Насар да си гледа изхвърлянето и изтласкването, отвърна шефът на щангите


Дата: 12/09, 18:35

снимка Булфото

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев коментира пред bTV актуалните теми в едни от най-успешните ни спортове.

Той призна, че не води война с олимпийския шампион Карлос Насар, който му иска оставката, но в същото време го посъветва да "си гледа изхвърлянето и изтласкването".

"Изключително тежкото състояние идва от това, че моите двама предшественици (б.а - Неделчо Колев и Ариф Маджид) са оставили куп задължения. Направили са куп безобразия, които в момента се чудим откъде да ги подхванем и как да спасяваме положението.

Разбира се, че не бях наясно на 14 март с всичко. Само за някои неща. Като се разровихме - излизаха и нови, и нови случаи. Излизат и още неща като задължения от тяхното управление."

"Когато станах президент казах, че с общи усилия ще се опитаме да спасим положението. Но тогава не знаех за огромните задължения. Мислех, че става дума за по-малки суми. В такъв случай, сигурно щяхме да се справим. Но в момента нещата отиват към много пари, които не виждам кой в България би могъл да извади и плати, за да спаси положението на федерацията."

"Когато съм се кандидатирал, не съм казал, че ще съм спонсор, въпреки че впоследствие съм направил доста неща, давал съм пари от себе си. Тук е мястото да благодаря на моите приятели от Еврохолд, който помогнаха с 36 800 евро, за да могат нашите щангисти да участват на олимпиадата. Благодаря и на Министерството на младежта и спорта. Дължахме една сума към европейската федерация, една към - международната и една към антидопинговата агенция. Ако не бяха те, нямаше да участваме в Париж. И двата медала, които България извоюва, нямаше да ги има."

"Карлос го съветвам да гледа две неща - едното е изхвърлянето, другото - изтласкването. Това са нещата, които той умее доста добре да прави. Ръководство на федерация и други - не са от неговата компетенция. Щангистите ако започнат да дават акъл кой да се маха и кой да идва, ще бъде много пагубно за българската федерация."

"Наясно съм, че има подписка. В нашата федерация има и недоброжелатели, които в момента потриват ръчички. И чакат евентуално нещо да се случи. Но имам уверението на много клубове, които ми звъняха и знаят фактическата ситуация към днешна дата. Те ме подкрепят и казват, че трябва да търсим варианти да се спасяваме по някакъв начин. На тях им е ясно, че тези, които са тръгнали да правят тази подписка, няма да донесат нищо добро на федерацията."

"Имаме яснота, кой е допринесъл за всичките тези негативни явления във федерацията. И за задълженията, разбира се. Знаем им имената. Не знам защо никой от държавата, въпреки че сме сезирали кого ли не, за техните престъпления. Никой досега не ни е отговорил на нашите неща, които сме писали. Не знам дали се предприемат някакви мерки. Ние не стоим със скръстени ръце. Първо пратихме покана на Ариф Маджид да възстанови доброволно сумата, която дължи на федерацията. Нотариалната покана не беше уважена.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Германска туристка е починал, след като е бил ухапан от акула край Канарските острови
Дата: 18/09, 00:40

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн Мюнхен с 9:2 срещу Динамо Загреб
Дата: 18/09, 00:24

18 септември – 205 години от рождението на Леон Фуко
Дата: 18/09, 00:08

Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 18/09, 00:00

12-годишно момче нападна и рани с нож шест деца в училище в Португалия
Дата: 17/09, 23:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия