БСП за България откри официално кампанията си във Варна с поредица от събития


Дата: 23/10, 20:38

Хората избират БСП заради това, което липсва най-много в обществето ни днес – ценностите. Това каза при официалното откриване на кампанията на коалиция „БСП за България” във Варна лидерът на местните социалисти Борислав Гуцанов. Той пое водещата роля на поредицата от събития в морския град днес при отсъствието на водача на листата, председателят на партията Корнелия Нинова. Тя не можа лично да дойде във Варна, защото все още е под карантина заради COVID -19, с който се сблъсква за втори път от началото на пандемията.

„Всеки един от нашите кандидати е достоен да бъде народен представител и може да даде много на държавата”, заяви Гуцанов. Стотици варненци дойдоха днес по обед на входа на Морската градина за да се срещнат с лицата от предизборната листа. Кандидатите на „БСП за България” разговаряха с всеки, потърсил личен контакт с тях и обърнаха внимание на всеки поставен проблем.

„Ще довършим битката за пенсиите”, обеща Борислав Гуцанов и добави, че развитието на енергетиката и строежа на АЕЦ „Белене” е другият стратегически приоритет, за който ще се борят БСП и коалиционните им партньори в следващото Народно събрание. „Във Варна нещата няма как да останат така”, категорично заяви той и посочи най-крещящите проблеми на общината. Той подчерта, че сриването на общинските дружества, които почти без изключение са на загуба, и скандалното укриване на замърсяването във Варненското езеро са наказуеми по закон и прокуратурата не може да брани безкрайно действията и бездействието на местната власт на ГЕРБ.

Лидерът на варненските социалисти заяви също, че случаят с кораба „Вера Су” само потвърждава, че е нужно възстановяване на морската индустрия, от която спасяването и отстраняването на аварии са само малка част. Като морски експерт Гуцанов подчерта, че строителството на нов терминал на пристанище Варна е от ключова важност, защото докато в Румъния този бранш осигурява стотици хиляди работни места, у нас пристанищните работници се съкращават. „Колко струва магистрала „Хемус”? Колко струва детските градини и ясли да са безплатни? Само за една година да спрат кражбите и средствата за тези цели на БСП ще се намерят”, каза още Гуцанов.

Той изтъкна също, че коалиция „БСП за България” ще бъде диалогична в следващия парламент и е готова дори на компромиси в името на стабилно мнозинство и редовно правителство, които да се справят със засилващите се кризи, пред които е изправена страната ни.

„Капаните, оставени от ГЕРБ щракнаха”, това заяви дългогодишния кмет на Провадия и депутат Филчо Филев. Той добави, че сега на социалистите се пада задачата да спасяват общинските болници, за да имат хората достъп до здравеопазване и да вземат мерки за намаляване на цената на енергоносители, каквито са дървата за огрев и които са жизненоважни за много обикновени българи.

Най-големият проблем на страната е стопяването на българския народ, заяви Павел Раличков, друг кандидат на БСП с водещо място във варненската листа. Той подчерта, че процесът е не само демографски, но и културен и цивилизационен и БСП е единствената партия, която може да го спре.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*публикация 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българин отиде с 1000 долара в САЩ и вече има 160 луксозни апартамента в Чикаго
Дата: 29/03, 11:03

Община Варна обяви кампания за набиране на кандидати за приемни семейства
Дата: 29/03, 10:50

Черно море зарадва деца от детска градина
Дата: 29/03, 10:46

Алекс Раева втрещи всички с това признание
Дата: 29/03, 10:38

Инфарктна ситуация в Хелс Китчън, участничка заплаши шеф Ангелов
Дата: 29/03, 10:341 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия