Пожар край летище "Пловдив"


Дата: 18/07, 22:48

снимка: Булфото

В разгара на горещото лято, природните стихии отново напомниха за своята мощ и непредвидимост. Този път сцената на драматичните събития се оказа районът на летище "Пловдив", където гръмотевична буря създаде истинско огнено зрелище, предизвиквайки пожар в близост до важната транспортна артерия.

Инцидентът се разигра в околностите на село Крумово, Пловдивска област, където се намира и самото летище. Според информация от регионалния вестник "Марица", мощна буря се разрази в района, съпроводена от силни гръмотевици. Един от тези природни електрически разряди се оказа достатъчно мощен и точен, за да предизвика запалване на сухите треви в непосредствена близост до летищния комплекс.

Реакцията на службите за спешно реагиране беше светкавична, предава dunavmost.com. Веднага след получаването на сигнала за възникналия пожар, екипи на пожарната се отзоваха на мястото на инцидента. Благодарение на бързата им намеса и професионални действия, огънят беше овладян и потушен преди да успее да се разпространи на по-голяма територия.

Ситуацията е била допълнително облекчена от неочакван съюзник - самата природа. Почти едновременно с пристигането на пожарникарите, над района се изсипал проливен дъжд, който значително подпомогнал усилията по гасенето на пожара. Това щастливо стечение на обстоятелствата допринесло за бързото овладяване на ситуацията и предотвратяването на по-сериозни последствия.

Експертите по метеорология и пожарна безопасност отбелязват, че подобни инциденти не са рядкост през летния сезон, особено в райони с обширни тревни площи. Комбинацията от суха растителност и електрически разряди от гръмотевични бури създава идеални условия за възникване на пожари.

Вечерният полет от Лондон за Пловдив е пренасочен за София. Това показват данни на Flightradar24.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



1 септември: Празник събира хората с електрически тротинетки във Варна
Дата: 01/09, 12:10

Мис Варна 2024 - Александра Христова: Всяко едно момиче е специално по своя собствен начин
Дата: 01/09, 11:55

Поискаха импийчмънт на президента Еманюел Макрон
Дата: 01/09, 11:501 Коментар

Корнелия Нинова предлага извънреден конгрес на БСП на 28 септември
Дата: 01/09, 11:401 Коментар

Папата поема на най-дългото си пътуване
Дата: 01/09, 11:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия