Джокович се класира за 15-и път в кариерата си за четвъртфиналите на "Уимбълдън"


Дата: 09/07, 01:06

Кадър: Туитър 

Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович се класира за 15-и път в кариерата си за четвъртфиналите на "Уимбълдън". Сърбинът, който е седемкратен шампион в Лондон, срази Холгер Руне с 6:3, 6:4, 6:2 за малко повече от два часа.

Двубоят на Централния корт се превърна в рецитал на Джокович, който нито за миг не позволи на датчанина да си помисли, че има начин да спечели мача. Макар че Руне беше постигнал две победи в предишните пет двубоя помежду им, този път интрига нямаше и Джокович за първи път не загуби нито сет срещу този съперник.

На четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу Алекс де Минор, който по-рано днес елиминира Артур Фис. Световният номер 2 триумфира срещу Де Минор в Монте Карло през април, а единствената му загуба от австралиеца беше в началото на тази година в "Юнайтед Къп".

Ако спечели "Уимбълдън", Джокович ще се изравни по брой титли от турнира с Роджър Федерер. Срещу Де Минор сръбската звезда ще запише своя юбилеен 60-и четвъртфинал в турнири от Големия шлем.

Джокович взе 12 последователни точки в началото на мача и набързо поведе с 3:0. Руне постепенно влезе в ритъм, но загуби твърде много време, за да си остави шанс за обрат в първия сет. Той продължи точно половин час, а датчанинът излезе победител в едва 11% от разиграчните точки на втори сервис.

Изглеждаше, че Руне е способен да окаже по-сериозна съпротива, но равновесието на корта продъжли само до средата на втораат част. При 3:3 скандинавецът допусна обрат в гейм, в който водеше с 40:15, а този пробив беше напълно достатъчен на Джокович, за да спечели сета и да се доближи до крайната победа, предава Спортал. 

Сърбинът реализира ранен брейк и на старта на третия сет, а неговият противник не успя при единствената си възможност да пробие подаването на Джокович. Това сякаш сломи окончателно Руне, който не взе гейм до края на мача.

След срещата Джокович се заяде с част от публиката, която го освиркваше, и каза, че е играл в много по-враждебна обстановка, за да се впечатли.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 21 юли рожден ден има Графа
Дата: 21/07, 03:00

8,500 млн. устройства с Windows са били засегнати от IT срива
Дата: 21/07, 01:45

Шолц: Въоръжените сили на Германия принадлежат към "центъра на демократичното общество"
Дата: 21/07, 01:30

4 съвета за отпушване на канали с домашни средства и материали
Дата: 21/07, 01:20

Втора поредна победа за тима на България за младежи до 20 години на Европейското първенство
Дата: 21/07, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия