Ураганът "Берил" взе три жертви и остави 2,7 млн. домакинства в Тексас без ток


Дата: 09/07, 08:31

Кадър БТВ

Ураганът "Берил" взе най-малко три жертви в американския щат Тексас. Природното бедствие наводни магистрали, затвори петролни пристанища, отмени повече от 1300 полета и прекъсна електрозахранването на повече от 2,7 милиона домове и предприятия. Това предаде агенция Ройтерс.

"Берил", най-ранният регистриран ураган от категория 5 за сезона, отслабна, след като удари крайбрежния тексаски град Матагорда, преди да се придвижи през Хюстън, посочиха Националният център за ураганите на САЩ (NHC). Агенцията уточнява, че условията могат да породят торнадо в Тексас, Луизиана и Арканзас.

Бурята, която се очакваше бързо да отслабне, докато се придвижваше към сушата, помете разрушителна пътека през Ямайка, Гренада и Сейнт Винсент миналата седмица. Тя уби най-малко 11 в Мексико и Карибите и преди да стигне до Тексас.

Държавните служители все още не са оценили икономическите щети, нанесени от урагана. Очаква се възстановяването на електрозахранването да отнеме няколко дни. Повече от 2,7 млн. домакинства и предприятия останаха без ток след бурята.

Затварянето на големи петролни пристанища около Корпус Кристи, Галвестън и Хюстън заради бурята заплашва да наруши износа на суров петрол, заедно с доставките на суров петрол към рафинериите и моторно гориво от заводите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Спипаха украинец да кара пиян из Бяла
Дата: 22/07, 12:01

Треньорът на Фратрия: Започваме да налагаме млади играчи
Дата: 22/07, 11:58

Костадинов във фейсбук: Да настаним пострадалите от пожари в хотели
Дата: 22/07, 11:551 Коментар

Полицейска акция на централния пазар във Варна
Дата: 22/07, 11:44

Заради аварии стотици домакинства във Варна са без вода
Дата: 22/07, 11:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия