Мицкоски от Брюксел: Бяхме унижавани много пъти, вече не можем да приемаме ултиматуми


Дата: 19/09, 20:27

Снимка: Булфото

"Днес имах две важни срещи. Първият беше работният обяд, организиран от стария-нов председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която присъстваха и останалите петима лидери от региона на Западните Балкани, а след това среща с председателя на Европейския съвет, Шарл Мишел", информира от Брюксел премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски, предава MaxFax.

"Това, което бих могъл да кажа, е, че процесът на интеграция в Европейския съюз, както за нас, така и за региона, трябва да се основава на процес, в който ще се оценяват постиженията".

"За съжаление почти две десетилетия и половина след като започнахме този интеграционен процес, след като подписахме Споразумението за асоцииране и стабилизиране, ние сме жертва на двустранни проблеми, тоест на двустранност на предприсъединителния процес. И това, което казах там, е, че сега се борим да започнем преговори, в които да укрепим институциите и да обогатим капацитета. Не говорим за пълноправно членство в Европейския съюз, когато поради двустранни въпроси, поради въпроси, които са свързани още от Средновековието, не можем да се развиваме като държава в 21-ви, 22-ри век, камо ли да говорим за нещо повече", е коментирал Мицкоски, информира Фокус.

"Още веднъж подчертах", е допълнил Мицкоски от Брюксел, че "повече не можем да приемаме ултиматуми".

"А за нас принципът е те са там, ние сме отвън. ЕС ни уверява, че иска като страна да бъдем член на Европейския съюз. Моят отговор на тази теза е, че има ли желание, значи има и начин. Ние сме тук, за да бъдем конструктивни, да останем фокусирани върху постигането на тази стратегическа цел. Оставаме съсредоточени да предлагаме решения и ако наистина има воля, значи има и начин", е посочил Мицкоски.

Прочетете още по темата ТУК.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Британският министър на външните работи призовава за незабавно прекратяване на огъня между Израел и „Хизбула“
Дата: 20/09, 01:021 Коментар

Облаци и до 24 градуса в петък
Дата: 20/09, 00:40

Монако победи Барселона
Дата: 20/09, 00:24

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 20/09, 00:10

20 септември 1916 г.: Иван Вазов е номиниран за Нобелова награда
Дата: 20/09, 00:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия