Експертите на „Мухтаров“ ви съветват: Какво трябва да знаете преди ремонта на покрива?


Дата: 28/11, 07:10

Търсете доказани майстори, които работят с качествени материали и ви дават дългогодишна гаранция за своята работа
 
Есенно-зимният сезон е перфектното време за вземане на решение за ремонт на покрива през следващото лято. Дъждовете и снеговете, вятърът и студът много ясно показват къде покрива ни има нужда от ремонт и от какъв ремонт. Дали е нарушена хидро- и топлоизолацията, дали са за подмяна отделни керемиди или самата конструкция.  
Грижата за покрива е в ДНК-то на Мухтаров“ ООД. Варненската фирма, възникнала като семейна още през 1993 г., отдавна се превърна в безспорен лидер в Източна България в производството на покривни и фасадни системи и въздуховодна арматура, в изработката на всякакви детайли от ламарина, проектирането и монтажа на ОВК системи. Именно затова се обърнахме към експертите на „Мухтаров“ да дадат съвети какво най-важно трябва да знаем преди да започнем ремонта на покрива, защото пазарът е залят от предложения и възможности, разнообразието е голямо и човек трудно се ориентира, за това е добре да се запознаете с всички възможности и да се консултирате с професионалисти. Защото и рисковете да попаднете на някой „баш майстор“ не са малки.
Ето и съветите от експертите на „Мухтаров“:
  1. Лятото, съвсем разбираемо, е пикът за извършване на подобни ремонти. Ето защо много по-трудно може да намерите добър изпълнител, който да реагира бързо и при това на добри цени. Сега е идеалният момент да се огледате за добра оферта и качествен изпълнител за предстоящия ремонт, да договорите срокове за изпълнението на работите и след това просто да изчакате неговата реализация.
  2. Покривът е един от най-важните елементи на къщата. Архитектите го наричат петата фасада на сградата. А за нас от „Мухтаров“ ООД, той е произведение на изкуството. Но едно е сигурно - важно е покривът да е изграден правилно и с качествени материали, в противен случай може да си създадете много проблеми и да компрометирате останалите части на конструкцията и визията на цялата сграда.
  3. Къщата се започва от пода, но се мисли първо за покрива. Затова е необходимо още на етап проект да стане ясно какъв покрив искате за вашата сграда. Той е пряко свързан с изискванията за фасадите, конструкцията на сградата и цялостната визия.
  4. В „Мухтаров“ работим с широк спектър от материали и видове системи, а екипът ни е от професионалисти с дългогодишен опит в сферата и отлично знаем, че всеки вид покрив си има предимства и недостатъци. След оглед и консултация ще ви дадем най-доброто решение.  
  5. Скатните покриви са най-широко разпространените покриви в нашите географски ширини. Ако се разходите в България, ще забележите, че колкото по на юг слизате, толкова по-полегати и с по-малък наклон стават покривите. Това е напълно логично, поради различното количество сняг и дъжд което се изсипва в различните райони. Скатните покриви могат да бъдат с няколко вида покрития: керамични керемиди, битумни керемиди, синтетични керемиди или с метални покривни системи. За всяка от тях може да прочетете повече тук.
  6. За почитателите на модерните изчистени линии, плоските покриви са идеалното решение, защото дават голямо поле за изява при проектирането на сградата. Освен това дават отлична възможност за използването на площта му за разполагане на различни съоръжения или за покривна тераса. Още за предимствата на плоските покриви може да прочетете тук.
  7. Безспорен хит в последните години е озелененият покрив. Той допринася за подобряване на околната среда и широко разпространен в редица градове в Западна Европа. Озелененият покрив ще ви позволи да създадете свой малък природен рай или зеленчукова градина над градската глъчка и трафик. Той повишава топлоустойчивостта и създава по-добра звукоизолация за жилищните помещения. Какви други предимства имат плоските покриви научете тук.
  8. Независимо какъв покрив ще изберете - плосък или скатен, с керемиди, ламарина или друг материал, той трябва да е ефективен и съобразен с вашата представа за дома. Видът най-вече зависи от визията и разбира се – от вашия бюджет.
  9. Ясно е, че всеки се  съобразява с финансовите си възможности, но трябва да имате предвид, че става въпрос за дълготрайна инвестиция във вашия комфорт и спокойствие. Покривът е тази част от сградата, която запечатва цялата къща. Много често се случва в стремежа си да спестим в последствие да се наложи да платим двойно или тройно по-скъпо. Затова не пестете от покрива, винаги търсете и залагайте на качествени материали и доказани производители.
  10. Пишман майстори много. Но доказаните професионалисти, които ще ви изградят или ремонтират покрива, са малцина. А тези, които ще ви дадат и дългогодишна гаранция – още по-малко. Затова както не бихте оставили колата си на всеки майстор, така и за покрива се доверявайте само на доказани професионалисти, за да си спестите ядове и допълнителни разходи след това.
 
* публикация


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Катастрофа с бременна жена в София
Дата: 20/04, 11:45

Евтим Милошев: "Веднага се срещнах с бизнеса"
Дата: 20/04, 11:30

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 11:30

Мъск отложи пътуването си до Индия
Дата: 20/04, 11:08

В добро състояние са българите, пострадали в автобусната катастрофа в Турция
Дата: 20/04, 10:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия