Не минаваш прегледа, ако колата бръмчи


Дата: 30/07, 10:22

Пиксабей

Ако имате неприятно бръмчене на колата много вероятно да е пукнато гърнето ви, което означава, че изпускателна система не е наред и системата ще ви спре на пункта за технически прегледи. 

Нови правила за пунктовете за технически прегледи вече са в сила. Местата, където уредите за измерване не са свързани със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", няма да работят. С други думи – системата се дигатилизира и по този начин се прекратяват и възможностите за неправомерни действия и некоректна документация. Основната цел на промените е да бъдат избегнати манипулации.

"Мненията са двупосочни. Има шофьори, които искат да спрат старите автомобили, които замърсяват околната среда, но и има такива, които нямат средствата, които да карат нови автомобили. Държавата трябваше да даде информационна кампания, за да разясни какво предстои. Когато хората са по-запознати, няма да може да се спекулира с техните страхове", коментира в ефира на NOVA NEWS Румен Дунев, автомобилен експерт и собственик на пункт за ГТП.

По негови думи дори автомобил, който не може да премине ГТП, може да бъде отремонтиран 

"Има автомобили, които са толкова амортизирани, че ремонтът ще струва колкото закупуването на нов автомобил.  Бъдещите собственици на автомобили втора употреба,  задължително да преминат през сервиз, тъй като пазарът ще се напълни с автомобили, които не могат да се напълнят с коли, които не могат да минат технически преглед, хубаво е да знаят в какво инвестират", посочи още Дунев.

Според автомобилния експерт качеството на горивото е фактор за определяне на състоянието на автомобила. "Много голяма част от автомобилите имат неизправна изпусквателна система.  Дори двигателят да харчи малко, ако има спукано гърне, автомобилът не може да премине ГТП", допълни още Дунев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българи, Юнаци! България би Северна Ирландия в "Колежа" и оглави групата
Дата: 08/09, 20:59

Ограбиха журналиста Георги Милков в Испания, а паспортът му "кацна на едно дърво"
Дата: 08/09, 20:541 Коментар

Първата хип-хоп адаптация на класическата приказка на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата"
Дата: 08/09, 20:52

Коте мяука за помощ на ремонта на хотел "Черно море" във Варна от няколко дена и няма кой да го спаси
Дата: 08/09, 20:50

НИМХ тръби: Бъдете готови за бури и захлаждане
Дата: 08/09, 20:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия