Варненци искат постоянни камери за скорост по Аспарухов мост


Дата: 25/08, 17:40

Булфото

Около идеята да инициират подписка, с която да се даде гласност за желанието да се поставят постоянни камери за скорост по Аспарухов мост се обединиха варненци във фейсбук групата „Виждам те КАТ – Варна“.  Причината е зачестилите пътнотранспортни произшествия по съоръжението, които предизвикват тапи с часове. „Няма да се подобри положението като се присмиваме на всяка катастрофа“, коментира инициаторът на идеята.

Повечето от участниците в дискусията подкрепиха намерението за подписка с коментари като:

„И като цяло навсякъде из града на определено разстояние трябва да се поставят такива камери. С лицево разпознаване, за да може и участниците в движението без регистрационни номера да бъдат санкционирани, както е в така наречените “бели държави”. Оправя проблема с липсата на хора и този с писането на солидна бумащина, но май генерално никога не е била такава идеята“, коментира съпричастен варненец.

Ето мненията и на други:

„Вероятно и другаде се случва, щом още филми от 80-те са с опция за лицеви разпознавания. Единствено, ако се съблюдава за нарушения и те биват санкционирани без изключение, има шанс да се спре с простотиите. На ниво самосъзнание нещата ‘ич не са добре“, „Камерата надали ще промени нещо, предвид че дори и като има задръствания и карат на 1-ва, пак се блъскат“, „Няма начин, като му бръкнат в джоба и блокират банковите сметки от НАП, много добре се получава. Няма как в Германия да се получава, а тук не.“, „Една камера в началото, една в края, един компютър, който смята средна скорост и край на катастрофите.“

Сред коментиращите обаче имаше и такива, които не намират смисъл в подобна инициатива: „Поредната абсурдна идея!“, „Хайде стига с камери за скорост. Проверки са необходими за телефони, неправоспособност и алкохол. И санкции!“, са част от песимистично настроените по темата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Старец загина в дома си при пожар във Велико Търново
Дата: 13/09, 11:43

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 13/09, 11:40

1200 души се водят на един адрес в този град преди изборите, обявиха от БСП
Дата: 13/09, 11:391 Коментар

На Петък 13-и яко земетресение паникьоса Турция
Дата: 13/09, 11:37

Молове ще фалират наред в България заради "Тему", "Шейн" и "Алиекспрес"
Дата: 13/09, 11:331 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия