Млада майка: Работодателите дискриминират жени, които са с малки деца


Дата: 25/01, 13:05

снимка: Петел

За дискриминация от страна на работодатели разкри млада майка, пожелала анонимност. Тя сподели мнението си в групата "Варненски мамчета", пише Varna24.bg.

Дамата признава отчаянието си от факта, че работодателите дискриминират жени, които са с малки деца и търси съвет как да се справи с депресията. Публикуваме коментара й без редакторска намеса:

"Много ми е тежко, нервно и напрегнато, защото не мога да се задържа на работа. Причината е това, че излизам болнични заради детето, понеже няма кой да го гледа, когато е болен. От 2-годишен е на ясла, в момента е на 2 годинки и 9 месеца, а аз смених три работни места.

Казват ми: "Не можем да си позволим да отсъстваш толкова от работа" и ме съкращават. В момента съм на трудовата борса, но и тя изтича. Постоянно си търся работа, но като ми звъннат за интервю и разберат, че съм с дете, ме режат.

Чувствам се дискриминирана! Защо е толкова трудно да си намериш работа, когато имаш дете? Всеки те реже по една или друга причина, все едно аз искам да си стоя у дома без пари и да се чудя как да свържа двата края.

Просто съм отчаяна и нямам думи за "тая държава" и "тези хора"... Искам да попитам, ако сте били в такава ситуация как се справихте , как си стъпвахте на краката?", гласи коментара.

В отговор на тревогите на младата майка, друга млада дама дава съвет.

"Не коментирам деца на първо интервю, а и никой никога не ме е питал- ако ви зададат такъв въпрос, това е дискриминация и можете да подадете жалба.

И не бих работила за човек, който ми задава въпроси, свързани с репродуктивните функции на матката ми. Какво правя с нея си е моя работа!"



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия