Старши треньорът на Ботев: Можем да спечелим купата


Дата: 01/05, 22:41

Снимка: Pexels

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, който днес празнува своя рожден ден, не скри радостта си след отстраняването на ЦСКА София в полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол. 

"Това е фантастично изживяване, което ще помня за цял живот. Благодаря на феновете и на играчите, които изиграха страхотен мач. Мисля, че преди първия двубой в София имахме малко късмет, защото ЦСКА смени треньора си и той нямаше достатъчно време. С новия наставник те играят по по-труден за нас начин. Ако трябва да сравняваме двете срещи, считам, че успехът като гост бе по-труден и по-важен, защото нямахме победа в столицата срещу ЦСКА от 39 години", заяви след мача Керкез, предава БНР. 

"Нямаше причина да пресираме високо и да се отваряме от самото начало на мача днес, защото ЦСКА има много по-опитни играчи от нас. В първите 20 минути на първата част стояхме добре, след това противникът взе инициативата и ни накара да страдаме, но Ханкич се справи чудесно. Нормално е да минаваш през такива моменти, когато играеш срещу такъв силен опонент. През второто полувреме бяхме дори по-сигурни в защита и се справяхме по-добре в прехода от защита към нападение. Създадохме шансове благодарение на бързите ни крила и изчаквахме своите моменти, защото бяхме наясно, че ЦСКА задължително трябва да търси попадение, а ние бяхме достатъчно търпеливи", каза още наставникът на Ботев. 

"Има доста време до финала. Имаме няколко мача за първенството преди това. Най-вероятно ще играем срещу Лудогорец, който е най-добрият отбор в България, но никой не може да ни спре да вярваме, че можем да спечелим Купата. Ако искаш да спечелиш турнира, трябва да си най-добрият. Днес спечелихме срещу един от най-класните състави в България и се надяваме на финала да направим същото", завърши Душан Керкез. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Левски официално няма да играе в Европа
Дата: 15/05, 22:39

В лаборатория „ЛИНА”: PCR тест за коклюш, гастро панел и изследвания за диабет
Дата: 15/05, 22:30

Стартира най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Дата: 15/05, 22:25

Хванаха 17 пияни зад волана за ден
Дата: 15/05, 22:21

Треньорът на Лудогорец: Разочарованието е голямо
Дата: 15/05, 22:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия