Родни служители на МВР ще следят за сигурността на Олимпийските игри в Париж


Дата: 04/05, 12:42

снимка Pixabay

Целият свят вече гледа към Олимпийските игри, които ще се проведат в Париж това лято. За такова световно събитие обаче са необходими сериозни мерки за сигурност. За безопасността там ще се грижат, както френски полицаи, така и униформени от всички страни от Европейския съюз, включително и от България. Сред тези полицаи има и варненски служители на МВР.

Двамата униформени са специално обучени и не случайно са избрани, за да следят за сигурността на Олимпийските игри в Париж, тъй като имат огромен опит и през годините са доказали, че са сред най-добрите.

Ивайло Стойчев е полицай с близо 20 годишен опит в системата на МВР. С него е и "колегата" му -  специално обучената белгийска овчарка Оскар. Именно те двамата са сред избраните от българска страна, за да следят за сигурността на Олимпийските игри в Париж.

"Тръгвам, донякъде горд, че съм избран от тези 5 души, които ще участват в охраната на такъв голям форум. Но в същото време не подценявам сериозността на работата. Има участници, колеги от доста държави, които предполагам, че ще бъдат също със служебни животни и точно свързани с опазването от терористични актове", заяви пред NOVA Ивайло Стойчев, Сектор СПС в ОДМВР - Варна.

От ръководството на МВР неслучайно избират този екип.

"Участвал съм в абсолютно всички мероприятия свързани с работа със служебни кучета - от масови безредици, футболни срещи, разкриване на убийства, на изнасилвания и охрана и превенция при делегации на гости от високо ниво", разказва Сточйев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 18/05, 10:35

Един загинал и 19 ранени в тежки катастрофи през изминалия ден
Дата: 18/05, 10:33

Рециклират старите бюлетини и ги превръщат в тоалетна хартия
Дата: 18/05, 10:19

Евтим Милошев: Цената на чадърите няма да се вдига
Дата: 18/05, 09:511 Коментар

Добри са условията за туризъм в планините
Дата: 18/05, 09:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия