Лудогорец поведе на ЦСКА-София


Дата: 21/07, 23:03

кадър: Диема спорт

Лудогорец и ЦСКА-София играят при 1:0 в мач от първия кръг на efbet Лига. Християн Петров си вкара автогол в 53-ата минута.

Наставникът на домакините Георги Дерменджиев направи няколко промени в сравнение със състава, който започна срещу Динамо (Батуми) през седмицата. Двойка централни защитници са Вердон и новото попълнение Куртулус за сметка на Алмейда и Сундберг. Чочев пък отстъпи мястото си на Дуарте.

"Червените" пък стартираха с двама таланти от школата. Стипич гласува доверие на младите Панайотов и Чорбаджийски от първата минута. Сред титулярите са и две от новите попълнения - националният страж Дюлгеров и защитникът Делова, предава Спортал. 

Първия удар в мача отправи Петров. Централният бранител на гостите шутира в 3-ата минута от двайсетина метра, но Падт улови. Секунди по-късно и Панайотов отправи изстрел, но в аут.

В 17-ата минута Чорбаджийски се пребори с централните бранител на разградчани и отправи шут от границата на пеналта, а Падт отново улови.

По-добрата игра на ЦСКА - София до този момент можеше да бъде материализирана в 34-ата минута. Тогава Вердон фаулира Линдсет в наказателното поле. Първоначално Попов не отсъди дузпа, но Кабаков му сигнализира и след преглед с ВАР реферът посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Хайнц. Норвежецът стреля слабо в средата, а хвърлилият се към десния ъгъл Падт отрази с крак.

В 43-ата минута и Лудогорец погледна малко по-смело към противниковата врата. Санянг фаулира Рик пред наказателното поле. Последва центриране към Вердон, който стреля с глава високо над напречната греда.

В даденото от рефера продължение на първото полувреме Фон Витри изведе Хайнц очи в очи с Падт, а норвежецът прехвърли и стража, и вратата.

Минута по-късно разградчани за пръв път в този двубой обстрелваха по-опасно Дюлгеров. Това стори Пьотровски с глава след центриране на Рик, но топката тупна от външната страна на мрежата над напречната греда.

Лудогорец промени лежерното си поведение от първата част и се активизира в началните минути след почивката. Това бързо даде резултат. В 53-ата минута "орлите" комбинираха бързо по земя. Текпетей намери Фон Витри отдясно, който без забавяне центрира опасно по земя, а Петров си вкара автогол при опит да избие топката, тъй като тя щеше да се озове в краката на Руан Секо и бразилецът едва ли щеше да пропусна от 4-5 метра фронтално срещу вратата.

В 64-ата минута Линдест напусна терена заради контузия и на негово място се появи Шопов.

Десет минути след тази ситуация Рик получи отляво, след което изведе великолепно Секо очи в очи с Дюлгеров. Бразилецът пробва да преодолее стража на "червените", но си поведе дълго топката и едва я настигна до аутлинията. Въпреки това успя да спечели корнер. Фон Витри центрира от ъгловия удар, а Секо бе близо да отбележи след изстрел с глава, но той профуча над напречната греда.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Два български града с еднакво население, но единият произвежда два пъти повече от другия
Дата: 06/09, 16:11

На 48 години Люси Дяковска показа децата си и обяви: Странни са
Дата: 06/09, 16:02

На 7-и и 8-и септември времето се обръща рязко
Дата: 06/09, 15:56

100 лева за два сиропа, аналгин и капки в аптека на морето
Дата: 06/09, 15:53

Русия замрази активите на "Райфайзен банк"
Дата: 06/09, 15:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия