Главчев: Нямам информация за „ала-бала“ с машините


Дата: 13/09, 13:34

снимка Булфото

Първи парламентарен контрол за служебния премиер начело на кабинета „Главчев 2”. Министър-председателят отговаря на въпроси на депутати за готовността за провеждането на изборите, за фалшивите адресни регистрации в много селища от страната, както и за честността на гласуването с машини.

От БСП попитаха какви мерки ще бъдат взети, след като и в NOVA ви показахме случаи на адресни регистрации с хиляди живеещи. 

„Планира ли се ГРАО да извърши проверка на съмнителни адресни регистрации за предотвратяване на манипулации? На фона на ниската избирателна активност те може да повлияят значително”, заяви Борислав Гуцанов.

„Служебното правителство ще направи всичко необходимо, за да бъдат изборите прозрачни, честни и свободни. Ако има съмнения за опорочаване на честността на вота, ще действаме безкомпромисно и светкавично. Научих за тези 1200 регистрирани в Стамболийски от медиите. По всеки един сигнал ще бъдат взети мерки”, заяви Главчев.  

От ИТН върнаха на дневен ред и темата за машинното гласуване.

„За да потвърдите, че няма да се прави повече „ала бала” с машините, искам човек като вас да каже имало ли е такава информация, допускало ли се е „ала бала”, как ще бъде контролирано това оттук нататък и къде е точно „ала балата”?”, попита Станислав Балабанов.  

„Нямам информация дали се е правело „ала бала”. Това са изрази, които придобиха гражданственост за потенциална възможност за манипулация на машините. Не знам какво е правено, но аз се ангажирам, че нашето правителство ще направи всичко възможно да не се случи нещо. Гарантирам, че не в правено на предишните избори”, каза Димитър Главчев.

Премиерът обясни, че вече са изпратили предложения за промени, като например пломбите за устройствата да са на различен от фирмата производител собственик. Последната дума по темата обаче има ЦИК.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 18/09, 05:20

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 18/09, 05:10

Григор след победата: "Благодарен съм на Новак. Без него това нямаше да стане"
Дата: 18/09, 05:00

Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 18/09, 04:20

Топло, но ветровито в сряда
Дата: 18/09, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия