От девет месеца вече не сме получавали пари, разкри щангистът Ангел Русев в подкаста на "Игри на волята":


Дата: 30/09, 15:24

Пиксабей

Четирикратният европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев заяви, че ситуацията във федерацията е критична, което в бъдеще може да доведе до разпад на националния отбор.

“От няколко години насам федерацията по вдигане на тежести има големи проблеми с парите, а често се сменят и президентите. Доста от тях крадат пари от министерството и федерацията, които не са записани по никакъв начин никъде. От девет месеца вече не сме получавали пари, нямаме лагери, подготовка. В момента ситуацията е критична. Все се взимат някакви пари, но нищо не се върши освен да се краде, но и ние не знаем от кого, това е проблемът”, заяви Русев в подкаста на “Игри на волята” - “След Игрите”, предаде Спортал.

“Винаги съм казвал, че искам да продължа да вдигам за България, но от три години насам виждам, че нещата не вървят добре. Ако искам да се готвя за олимпиада или федерацията и министерството трябва да се вземат в ръце, или ще трябва целият национален отбор да се разпадне, да се приключи със щангите в България, а ние да си търсим друга работа или да вдигаме за друга държава, което е много трудно за състезател, който обича родината си”, каза още тежкоатлетът.

Той подчерта, че спонсорите трудно дават пари на състезателите, защото се притесняват от това дали щангистът ще продължи да се състезава, или не.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Самолетът с българите от Ливан вече лети над Средиземно море
Дата: 30/09, 17:10

Австралийка спечели 22 млн. долара с лотариен билет за $11
Дата: 30/09, 17:07

Мними земеделци опитали да източат 150 000 лева от фондовете на ДОО
Дата: 30/09, 16:51

Грози ни опасност. Не си играйте със здравето
Дата: 30/09, 16:50

Наводненията в Непал взеха 193 жертви
Дата: 30/09, 16:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия