Ваня Щерева се яви като свидетел на Вергов по делото му срещу Диана Димитрова


Дата: 14/05, 18:40

Снимка Булфото, архив

Певицата и актриса Ваня Щерева се яви като свидетел на Юлиан Вергов по делото, което той води срещу колежката си Диана Димитрова. Сагата е отколешна и разбуни обществото още в края на 2022 г., след като Димитрова разпространи снимки, на които се виждат следи от насилие.

Тя твърди, че са от 2017 г. от времето на съвместни снимки на бг сериала „Откраднат живот“ и че Вергов й е нанесъл побой.

Държавното обвинение се самосезира.

През март м.г. първо самата Димитрова, а и прокуратурата разпространиха, че държавното обвинение постановява отказ да образува досъдебно производство за самото деяние – имало ли е бой или не. Това става с дата 1 март 2023 г. след предварителна проверка, като най-общо произнасянето на прокурора от СРП бе, че актрисата не е представила медицинско удостоверение за нараняванията си. По тази причина прокуратурата разполага само със снимките, които Димитрова им е предоставила и които публикува във фейсбук през ноември.

Ключов мотивите за прекратяването на прокурорската проверка е липсата на медицински документ, както и на показания, които да потвърдят тезата на Димитрова, че Вергов е извършил побоя.

Т.е. – двамата остават „дума срещу дума“. Освен това има и изтекъл давностен срок. Днес проверка на Клуб Z показа, че след обжалване от страна на Димитрова и адвокатите й – и горната инстанция СГП е потвърдила отказа за разследване като правилен и законосъобразен.

Така се стигна до контрадело – което Вергов заведе в Софийския районен съд по чл. 148 НК – за клевета и обида срещу Димитрова.

В жалбата си той цитира, че се е почувствал унизен от думи и изрази като „изрод“, „рецидивист с психични отклонения“ и пр.

По традиция Вергов не се явява на делата (той не е и длъжен), а Димитрова идва.

Днес съдът изслуша Ваня Щерева, която каза, че актьорът й бил освен колега и дългогодишен приятел.

Вергов мислел, че щом прокуратурата се е произнесла категорично с отказ, всичко е приключило. Обаче Диана продължила да публикува въпросните изказвания срещу него във Фейсбук.

Щерева дори услужливо направила скрийншот от екрана и му го пратила, но той заявил, че „не е първата и че всички му пращат“.

Днес обаче в съда не дойде задължителният в такива случаи експерт – който да каже дали този профил реално се ползва от Диана Димитрова.

Така делото ще продължи с негов разпит на 9 юли.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Евродоклад: Водата за къпане в България е сред най-качествените
Дата: 29/05, 02:24

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 02:20

Топ 7 позитиви на белите зъби
Дата: 29/05, 02:10

Борислав Гуцанов: На крачка от световен конфликт сме
Дата: 29/05, 01:40

Трима души застреляни в малък град в Южна Дакота, обвинен е бивш кмет
Дата: 29/05, 00:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия