Борислав Гуцанов: При ниска активност, купеният вот ще вкара една трета от народните представители


Дата: 23/10, 18:15

Българските граждани да гласуват, за да намалят тежестта на купения вот. Този призив отправи председателят на парламентарната група на БСП и водач на листата на БСП-Обединена левица Борислав Гуцанов в предаването „Делници“ на Евроком.

Ако избирателната активност е ниска и купеният вот стигне до размерите, за които се говори, неговата тежест ще бъде огромна и една трета от народните представители ще влязат през задната врата. Тогава не трябва да се чудим защо българските граждани искат едно, а народните представители правят друго – защото са влезли пред задния вход, заяви Гуцанов.

Той беше категоричен, че след изборите трябва да се състави експертно, преходно правителство, което да успокои ситуацията в страната. „В момента реално има политически, а не служебен кабинет. Това е кабинет на ГЕРБ и ДПС, за това тези партии не искат стабилен редовен кабинет. Господин Главчев беше председател на Народното събрание като член на ГЕРБ. Трябва да бъде направен един преходен кабинет и да се върне старата Конституция, обясни още той. Гуцанов поясни, че до тази ситуация се е стигнало благодарение на промените в основния закон, направени по инициатива на ПП-ДБ без да имат капацитет за това. По думите на Гуцанов алтернатива на всичко това е именно „БСП-Обединена левица“ и вече се усеща, че хората го виждат. Той припомни, че само преди дни левицата направи грандиозно събитие в най-голямата зала в Шумен, която събира хиляди: „Много малко са партиите, да не кажа, че не съм видял друга в тази кампания да направят предизборно събитие в такава зала.“

Големият смисъл на БСП – Обединена левица е хората да почувстват, че има шанс за справедливост след тези 35 години разграбване, каза още водачът на листата във Варна и Шумен и даде пример:

„Вместо ние да строим ядрената си централа в Белене за 5 милиарда, я подаряваме на Украйна и ще строим 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ за вече 30 млрд. Тези пари ще бъдат платени от всички нас, от всеки български гражданин, от икономиката.“

Гуцанов беше категоричен, че основен приоритет на лявото обединение е да работи за повече справедливост във всяка една сфера: правосъдие, образование, здравеопазване, данъчна политика. Той допълни, че в програмата на БСП-Обединена левица е записано въвеждането на необлагаем минимум, за да може да се даде глътка въздух поне на хората с най-ниски доходи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Актьорът Димо Алексиев направи интересно сравнение с Пристанище - Варна
Дата: 23/10, 20:48

БНБ с важна информация за всички с левови сметки в банката
Дата: 23/10, 20:401 Коментар

Завой наляво! Да сменим посоката, зове БСП-Обединена левица
Дата: 23/10, 20:39

Думата "инволвирам" изкара Гогов от "Островът" от равновесие: Каква е тази мода да заличават българския език?
Дата: 23/10, 20:381 Коментар

Експерт за инцидента с парашутистите: Имаме изпълнение на скокове извън рамките на всякаква регулация
Дата: 23/10, 20:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия