Раздават безплатни карти за влак на младежите да обикалят в ЕС


Дата: 18/04, 10:29

Пиксабей

ЕК дава още 35 500 безплатни карти за пътуване с влак на младежи. Комисията публикува нова покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, благодарение на която хиляди млади хора отново ще пътуват безплатно с влак в цяла Европа.

Пролетният кръг за кандидатстване започна днес и ще приключи на 30 април, съобщават от пресцентър на институцията, предаде "24 часа".

На родените между 1 юли 2005 г. и 30 юни 2006 г. се предлагат общо 35 500 безплатни железопътни карти, за да опознаят многообразието на Европа.

Младежите трябва да участват във викторина с пет въпроса за ЕС и един допълнителен въпрос

на Европейския младежки портал. Успешните кандидати ще получат карта за пътуване в Европа до 30 дни в периода между 1 юли 2024 г. и 30 септември 2025 г.

Поканата е отворена за кандидати от ЕС и държави, асоциирани към програмата „Еразъм +“, включително Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция.

Притежателите на карти могат да планират свои собствени маршрути

или да бъдат вдъхновени от съществуващите. Например те могат да открият маршрут, стартиран миналата година, който е съсредоточен върху градовете и местата, които правят Европейския съюз „красиво, устойчиво и приобщаващо“ в съответствие с принципите на Новия европейски Баухаус.

Участниците могат също така да се възползват от културния маршрут DiscoverEU

инициатива на Европейската година на младежта (2022 г.) Тя съчетава различни културни дестинации, включително архитектура, музика, театър, мода и дизайн. Младежите могат да посетят европейските столици на културата, включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Освен това могат да посетят и обектите със Знак за европейско наследство или местата носители на наградата „Достъпен град“, информират от Европейската комисия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 01/05, 02:00

Хари Кейн с постижение за историята
Дата: 01/05, 01:39

Байдън води на Тръмп с един процент, сочи проучване
Дата: 01/05, 01:25

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 01/05, 01:20

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 01/05, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия