Училищен работник посегна на 11-годишно дете, заплашиха го с дисциплинарно уволнение


Дата: 23/04, 09:05

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

Семейството на четвъртокласник от монтанското село Якимово твърдят, че детето е било ударено от служител по поддръжката в училището. Оказва се, че това не е единичен случай. 

Детето ми разказа, че на излизане от училището работникът го е ударил - баш както трябва го е плеснал по главата. Имали са физическо и е станало на излизане от салона. 

Това коментира пред Нова тв бабата на пострадолото 11-годишно момче Венка Цветанова.

Оплакала съм се на директорката, посочи тя.

Децата бяха на врата, видях, че момчето плаче. Но плака малко. След това проведохме часа си, всичко беше спокойно, той си игра и нямаше проблеми. След това се чух и с бащата, който беше спокоен. Така че според мен става въпрос дори не за инцидент, а за някакво бутане, станало е случайно, коментира класният ръководител.

Не, не, не го казвайте това. Ако сега не се вземат мерки срещу този човек, следващия път ще съберем подписи от всички родители срещу директорката. Така че той ще си работи тука, а директорката ще си седи вкъщи, щом го пази толкова. Онзи ден той е посегнал на друго дете, коментира бабата. 

Други хора ми казаха, че работникът е бил и моето дете по главата. Детето не ми каза, че първо си играли, после го ударил, разказа майка на друго дете. 

Научих за случая с четвъртокласника от класния ръководител и от момчето. Разговаряла съм с бабата и бащата. От служителя съм поискала писмени обяснения, както и от класната. Той обяснява, че не е ударил дете. Говорила съм и с децата, които казват, че той го е плеснал зад врата. Наложила съм дисциплинарно наказание на служигеля - предупреждение за уволнение. Човекът е пред пенсия. Назад в годините други сигнали до мен не са стигали, коментира директорът на училището. 

Дисциплинарното наказание е достатъчно тежко предвид обстоятелствата и обществената значимост на действията и предвид това, че той няма предишни провинения, съм му наложила наказание предупреждение за уволнение. Според Кодекса на труда той следва да има и други провинения, за да може той да бъде дисциплинарно уволнен, обясни директорът. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Масов бой между тийнейджъри в Габрово
Дата: 04/05, 00:50

Грозни сцени след мач от Евролигата в Турция
Дата: 04/05, 00:36

4 май: Световен ден на „Междузвездни войни“
Дата: 04/05, 00:12

Пламен Гетов: Жика, знам, че гледаш Спартак от небето
Дата: 04/05, 00:01

На Велика събота се пекат козунаци и се боядисват яйца
Дата: 04/05, 00:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия