Русенска ученичка спечели златен медал за бизнес идея


Дата: 23/04, 19:24

Снимка МОН
„Носии на бъдещето“ е най-добрата бизнес идея в Националното състезание по предприемачество, което се проведе в Свищов. 24 ученици от 22 професионални гимназии по икономика от цялата страна представиха своите проекти на тема „Традиционни български продукти – наследство и иновации“.

Златните медалисти станаха Катерина Домби от Финансово-стопанската професионална гимназия „Васил Левски“ в Монтана, Мелек Расимова от ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе, Ивайло Думанов Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ в Хасково и Анжела Маркова от Държавна стопанска гимназия „Интелект“ в Плевен, съобщават от МОН.

На второ място се класира бизнес идеята, „Бинг. Дръжки за поддръжки“ на Паолина Колева от Националната търговска гимназия в Пловдив, Марк Кюркчиев от професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ в Кюстендил, Виолета Ненкова от професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов и Симге Реджеб ПГ по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“.

Бронзови медалисти с идеята „Био цвят“ станаха Катерина Тошева и Кристина Колева от Варненска търговска „Г.Ст.Раковски“, Стефка Монева ПГ по Икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ в Сливен и Анжелина Георгиева от ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък.

Висока оценка за иновативните си идеи получиха и екипите от ученици на Търговска гимназия – Бургас, Неврокопска ПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев, ПГ по икономика „Карл Маркс“ в Смолян, НФСГ – София, Земеделска професионална гимназия „Кл. Тимирязев“ в Сандански, ПГ икономика „Иван Илиев“ в Благоевград, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин, гимназията по търговия и ресторантьорство във Враца, професионална гимназия „Петко Рачов Славейков“ – Якоруда, ПГ по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Петрич, гимназията по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали.

Отличените с призовите три места получиха сертификат, с който се признава оценката отличен 6.00 за резултат от конкурсен изпит в УНСС за специалност „Предприемачество“. Те спечелиха медали за индивидуалното и купи за училищното класиране, предметни награди от Община Свищов – партньор на училището-домакин. За отличното си представяне всички ученици и техните ръководители получиха грамоти от МОН.

Организатор на състезанието са МОН и РУО-Велико Търново, със съдействието и подкрепата на катедра „Предприемачество“ на УНСС. Домакин бе Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ – Свищов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Събарянето на хотела на Вълка край Искър върви керемида по керемида
Дата: 03/05, 21:08

Баскетболният Черно море Тича не успя да стигне полуфинал
Дата: 03/05, 20:55

ВМА: Белете не само черупката на боядисаните яйца
Дата: 03/05, 20:44

Силен вятър спря самолет с близо 100 българи към Санторини
Дата: 03/05, 20:301 Коментар

Отец Сарян: Няма по-голямо спасение за човека от това да положи душата си от своя ближен
Дата: 03/05, 20:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия