По 2500 хладилника на ден бълва завод в България


Дата: 20/08, 20:10

Кадър Гугъл мапс

Тази година фирмената група Либхер празнува своята 75-годишнина под мотото "75 години напредък“. Когато през 1949 г. Ханс Либхер изобретява мобилния кулокран, той полага основите на глобална корпорация и широк спектър от новаторски решения в различни технологични отрасли: от земекопна техника, строителна техника, минно дело и различни видове кранове през системи за автоматизация, транспортна, авиационна и космическа техника и компоненти, до разработка и производство на домакински и професионални охладителни уреди. Оттогава насам неговият пионерски дух е вкоренен в самата структура на Либхер, предаде economy.bg.

През 50-те години на миналия век, когато Ханс Либхер научава от свой познат, че една фабрика за хладилници е обявена за продан, той бързо осъзнава огромния потенциал на уредите и пазара. Той решава да не купува фабриката, а вместо това, с помощта на специалисти, проектира собствен хладилник. Серийното производство стартира година по-късно, в Оксенхаузен, Южна Германия. През 1980 година в Лиенц, Австрия отваря врати втория завод.

През 1999 година Либхер изгражда в България трета фабрика за производство на хладилници и фризери – Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД. Производствената база е пусната в действие през 2000-та година.

Останалите 2 от общо 5 завода за производство на бяла техника са ситуирани в Азия – в Клуанг, Малайзия (основан през 2007) и в Аурангабад, Индия (основан през 2018).

"Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД е част от фирмената група и лидер в сектора "Хладилна техника“. В завода, намиращ се в Тракия икономическа зона край Пловдив, вече над 20 години се произвеждат широка гама висококачествени хладилници и фризери за домакинска употреба. От основаването си фирмата поставя стабилни основи за динамичен растеж, благодарение на който днес е компания с около 1900 сътрудници и годишно производство от приблизително 900 000 уреда.

Още от самото начало Ханс Либхер се фокусира върху иновациите и разработването на качествени продукти - от първите свободностоящи хладилници до уредите за вграждане, които са приети много добре на пазара.

За Либхер да бъде близо до пазара означава да знае точно от какво се нуждаят клиентите и какви са техните очаквания по отношение на хладилниците и фризерите за домакинска употреба. Пазарните проучвания и обратната връзка от клиентите са също толкова важни за въвеждането на иновации, колкото задълбочените проучвания и тестове на уредите в свръхмодерните лаборатории за изследвания, и разработки в Охсенхаузен. Така се родиха иновации като NoFrost, използването на естествени хладилни агенти в комбинация с по-ефективни хладилни вериги и дори патентованата технология BioFresh. Тези иновации създават оптимални условия за дълготрайна свежест на хранителните продукти и предотвратяват разхищението на храна. Затова Либхер е еталон за качество в областта на охладителните уреди с най-висок клас на енергийна ефективност.

Друг ключов момент при разработването на продукти в Либхер са устойчивостта и възможността за рециклиране. Пример за това е BluRoX, нова технология за вакуумна изолация, която служи като алтернатива на конвенционалната полиуретанова пяна. Фино смляната вулканична скала (перлит) има ниска топлопроводимост. Това я превръща в ефективно средство за студоизолация, което същевременно стабилизира вакуумните компоненти. В резултат на това изолационните стени на уредите с BluRoX са с около една трета по-тънки от тези на уредите с конвенционална изолация от пяна.

Освен това уредът с вакуумно-перлитна технология разполага с около 25% по-голям капацитет от подобен уред със същите външни размери. Друго предимство: суровината перлит може да се отстрани в края на жизнения цикъл на уреда BluRoX и да се рециклира без продължителна обработка. Понастоящем технологията се използва единствено за изолация на вратите. В началото на 2026 г. на пазара ще се появи първият уред, изолиран изцяло с вакуумната технология.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



До 3000 лв. глоба за продажба на енергиен прах
Дата: 12/09, 12:04

В Ставропол въстанаха срещу хонорар от 15 милиона рубли за Шаман, искат да върне парите на данъкоплатците
Дата: 12/09, 12:00

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 12:00

Джон Бон Джоуви спаси жена, опитала да скочи от мост
Дата: 12/09, 11:56

Огън жена изуми зрителите на „Преди обед“
Дата: 12/09, 11:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия