Борисов: Снощи изгубихме милиарди, няма кой да ни ги даде повече


Дата: 27/09, 12:29

Кадър ФБ

„Ежедневието на несистемни партии, на партии които толкова са се вкопчили във вашите социологически агенции, изследвания и цифрички, че са готови за половин процент да провалят за милиарди левове. За бъдещето на хората.“ Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Казанлък където е поканен от оръжения бизнес за разговори, цитира Трибюн.бг.

Борисов бе категоричен, че няма кой повече да ни даде милиарди да си оправим емисиите, социалните плащания, за реколтивацията на тези региони, за сигурността на миньорите. Лидерът на ГЕРБ припомни, че вчера на среща с миньорите и синдикатите са били направени всички корекции, които са искали и всичко е било записано, за да има 100% сигурност.

„Стиснахме си ръцете, трябваше да се гласува и днес да дойдат няколко милиарда. Явно българите вече нямат нужда от тези милиарди, след като продължават да гласуват за такива партии“, заяви Борисов.

„Вчера видяхте, че „сглобката“ искаше да доведе тези милиарди. Не съм вярвал, че чаках няколко минути да дойде Бойко Рашков, за да станем мнозинство с него 121. Защото когато става дума за българите, за парите им, за благоденствие, такива високопарни думи, които слушам цяла сутрин от другите, ние се събрахме и щяхме да го гласуваме“, каза още Борисов.

Той определи поведението на останалите партии като вандалско и упрекна ръководството на Народното събрание, че са позволили да се съберат агитки в пленарна зала. Борисов заяви, че и той може да при гледане на някоя точка да докара 150-200 души да висят на главите на депутатите, да свиркат и да викат, за да видят дали това трябва да е парламентът.

„Дали това е нормалното, което те направиха вчера в 10-11 вечерта да вкараш агитки в Народното събрание, да скубеш кабели. Надявам се българите да прогледнат, защото слушам как щели сме да бъдем 5,6, 8 партии – загубени гласове. Ей така ще се редят до трибуната и ще слушаме само глупости. Защото и тези три закона, за които Асен Василев само говори, единия е приет. Закона за личния фалит трябва да се изчисти, защото не може някой който е взимал пари да ме се опростят и да отиде да взима от други места, като така хазната да губи пари. Антикорупционния закон, казах „не“ защото там поименно, че Бойко Рашков ще е шеф на КПКОНПИ. Кое от всичкото нямаше да приемем?! Всичко щяхме да приемем“, подчерта Борисов.

Той допълни, че за разлика от колегите от ПП има  доста повече опит в работата с Брюксел и знае кое може и кое не може.

„Тези пари, които загубихме, ако ГЕРБ спечели изборите ще направя всичко възможно да ги предоговоря да ги върнат. Ако пак са същите резултати от изборите някога, ние с нашите данъци трябва да събираме, за да направим това което зеления пакт изисква.

Никой в Брюксел не иска да затворят „Мариците“ днес, още повече когато войната в Украйна е в този режим. Просто едни пари, които половин милиард да отидат в държавата, за да свършат работа Мариците, другите няколко милиарда да са за социалните дейности, да няма миньори и работник който да бъде ощетен, да бъде обучен да работи в новите мощности“.  

По думите на Борисов проблема е, че именно не е имало спор и дебат, каквато е парламентарната практика. Вместо това агитки.              

Запитан дали това ще се отрази на избирателната активност Борисов заяви:

„Когато хората виждат подобно нещо и след два-три виждаме ученици да се бият и почваме всички да осъждаме това поведение, ами учениците гледат какво най-предствителния и висш орган на държавата представлява.“

От друга страна Борисов заяви, че е видял висока политическа активност във външна политика и обединение на всички партии. „Толкова бях щастлив, че хората от всички партии в тази комисия показаха, че са разумни българи. Не знам какво им стана, дали защото Костадинов го нямаше, дали някой им беше казал, че ще качат няколко стотни, ако го направят“, заяви Борисов и допълни, че хората чакат доходи, а тези които осигуряват работна ръка да има правителство, стабилност и парите, които дават да им се направи пътя, ВиК, а не се дадат в Маришкия басейн, защото вчера сме ги загубили, защото те ще трябва да се дават от бюджета.

Борисов отново потвърди, че ако ГЕРБ-СДС ще успее да върне парите от Европа и припомни, че лидерите на ЕС и ЕК са дошли на крака в Пловдив единствено при ГЕРБ.

„Българите снощи загубиха милиардите, защото вкараха тези партии“, заяви Борисов.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мащабният жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН с ритуално освещаване и откриване
Дата: 27/09, 14:20

"Баш Майстора" с нов търговски център във Варна
Дата: 27/09, 14:10

Кои криптовалути, различни от Биткойн и Етериум, си заслужава да следите през 2024 г.
Дата: 27/09, 14:10

ЕК дава на Турция и Германия 6 месеца, за да разрешат спора за дюнер кебапа
Дата: 27/09, 14:10

Българският милионер, който живее скромно и пътува в икономична класа - ето какво прави с парите си
Дата: 27/09, 14:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия