Нетаняху разпусна военновременния кабинет


Дата: 17/06, 14:12

Снимка уикипедия, Avi Ohayon

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разпусна шестчленния си военновременен кабинет, предаде Ройтерс, като се позова на информация от неназован израелски представител от днес.

Мнозина очакваха това след напускането на центристки настроения бивш генерал Бени Ганц, отбелязва агенцията, предава БТА.
Нетаняху бе подложен на натиск от страна на религиозно-националистките коалиционни партньори в правителството си да включи във военновременния кабинет крайнодесните министри Бецалел Смотрич (на финансите) и Итамар Бен-Гвир (на националната сигурност).

Един такъв ход би повишил напрежението между Израел и международните му партньори, в това число САЩ, посочва Ройтерс.

Сега се очаква Нетаняху да проведе консултация относно войната в Ивицата Газа с тесен кръг от министри, сред които министърът на отбраната Йоав Галант и министърът по стратегическите въпроси Рон Дермер, които бяха в състава на военновременния кабинет.

Той бе сформиран, когато Ганц се присъедини към Нетаняху в инициативата за национално единство след безпрецедентната атака срещу израелска територия на радикалната палестинска групировка "Хамас" на 7 октомври миналата година, последвана от настъплението на израелските сили в Ивицата Газа.

Във военновременния кабинет като наблюдатели влязоха още съмишленикът на Ганц - Гади Айзенкот, и Ариех Дери, председател на ултраортодоксалната еврейска партия "Шас", припомня Ройтерс.

Ганц и Айзенкот напуснаха заедно кабинета миналата седмица, като посочиха за причина неспособността на Нетаняху да изгради стратегия за войната в Газа.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тежък удар за Геро
Дата: 26/06, 15:04

Откриха огромен боен арсенал във Варна
Дата: 26/06, 15:023 Коментара

Катастрофа между линейка, камион и автомобил на пътя Варна - Русе
Дата: 26/06, 15:00

Сменете часа на "Кой да знае" по БТВ, гледат го деца, призоваха зрителите
Дата: 26/06, 14:57

Библейски потоп в част от Италия: Външно предупреди българите да не ходят там
Дата: 26/06, 14:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия