100 кила: Ако искате децата ви да станат зеленчуци, тикнете им телефон в ръцете


Дата: 23/06, 20:49

кадър бТВ

С огромна болка варненският рапър Явор Янакиев - 100 кила, застана в ефира на бТВ, за да разкаже за неволите на българските музиканти.

„Нямаме никаква подкрепа от българските музикални телевизии. Те са влезли само в един или два пакета от музикални къщи, които им подават имената. Аз съм един от най-продуктивните независими артисти в България. Последният ми албум включва 27 песни. Но нито една музикална телевизия не ми се обади“, коментира рапърът.

Роден е във Варна през 1983 година. Започва да работи едва на 13, за да помага на семейството си. Въпреки трудностите, колоритният музикант продължава да преследва мечтите си. Емблематичният му псевдоним 100 кила означава "понасяне на голяма тежест" и произлиза от варненския жаргон.

„Нямам бизнес план спрямо музиката. Аз съм на сцена от дълги години. От „Мюзикаутор“, които „уж“ пазят моите права, упорито се правят на заспали. На база на инвестицията, която струва заснемането на шест клипа, аз взимам абсолютно смешни пари. Единствената платформа, която я е грижа за българския артист, е YouTube. А дори няма общо с България“, добави рапърът.

„TikTok е пагубна платформа, която научава децата да губят интерес след шестата секунда. Има проблем в младите родители. Всяко едно подаване на детето е пагубно за неговото бъдеще. Ако наистина не си обичате децата и искате да станат зеленчуци, дайте им телефон. Но ако искате детето ви да не бъде зеленчук – веднага вземете телефона. Така децата получават всичко наготово, нямат фантазия“, каза още той.

Рапърът призова родителите да не публикуват клипове и снимки на децата си, защото в социалните мрежи има много различни хора с различни интереси.

„Интернет позволява на много тъмни личности да стоят зад своята завеса, а вие идея си нямате с кого общува детето“, уточни 100 кила.

За 15 години Явор Янакиев издава четири студийни албума. Житейската му философия е вплетена в заглавието на албума му от 2018 година "Това, че нямаш, не означава, че не можеш да бъдеш".

Носител е на 6 награди "Рапър на годината". Снима се в риалити формати и телевизионни сериали. Участва в благотворителни каузи, свързани с развитието на младите българи.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Два района във Варна осъмнаха без вода
Дата: 28/06, 08:16

Без ток днес във Варна и областта ще бъдат
Дата: 28/06, 08:11

Проф. Рачев каза какво ще е времето на Джулай морнинг
Дата: 28/06, 08:06

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 08:00

Синоптикът Симеон Матев: Идват още дъждове и градушки в цяла България
Дата: 28/06, 07:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия