SEO - скритият коз на онлайн магазините


Дата: 03/12, 10:16

Съвременната електронна търговия продължава да бележи небивал възход като той стана още по-внушителен след началото на пандемията от Covid-19. Тенденциите и прогнозите са категорични: това бурно развитие ще продължи и вероятно в един момент ще надмине очакванията дори на специалистите в бранша. Причините за тези процеси са много, но те заслужават отделна статия. В тази ще се фокусираме върху други неща, които са не по-малко важни и интересни.

Време за адаптация на бизнеса

Към новите условия и реалности се адаптират все повече бизнеси, независимо дали са големи и разпознаваеми брандове или малки предприятия, осъзнали, че в днешния свят офлайн маркетингът сам по себе си не е достатъчен за успех в търговията. Постоянно се създават нови онлайн магазини, които се борят за своя пазарен дял и имат амбицията да привличат повече клиенти от конкурентите си. Те са наясно, че без солидно присъствие в интернет пространството това е невъзможно.

А от своя страна, солидното онлайн присъствие е невъзможно без едно понятие, за която се говори много често в последните няколко години и което се превърна в неразделна част от разбирането за електронната търговия и онлайн магазините. Да, точно така, става въпрос за SEO.

В тази статия ще изясним накратко и на базисно ниво какво представлява SEO и защо е толкова важно за собствениците на онлайн магазини.

Нека изясним понятието SEO

SEO е абревиатура на Search Engine Optimization или преведено на български: “Оптимизация за търсачки”. SEO-то има за цел да подобри видимостта на Вашия уеб сайт в Google по органичен път като използва цялата налична информация за алгоритъма на търсачката и оптимизира сайта Ви според изискванията на този алгоритъм.

Как на практика действа SEO?

Принципът е елементарен. Фактически, колкото по-напред се класирате в страницата с резултати по дадена ключова дума, толкова по-голяма е възможността повече потребители да посетят сайта Ви.

Пример:

Имате онлайн магазин за работно облекло. Потребител влиза в Google и генерира заявката “работно яке”. Ако Вашият уеб сайт се класира по-напред в страницата с резултати по тази ключова дума, толкова по-голяма е вероятността потребителят да забележи сайта Ви и да го посети, а след това евентуално да направи покупка или да предприеме друго активно действие, което носи полза за Вашия бизнес (регистрация, абониране, изпращане на запитване и др.).

SEO осигурява конкурентно предимство

За да получите присъствие в интернет пространството чрез SEO, трябва да проявите търпение, което обаче ще Ви се отплати многократно: чрез Search Engine Optimization резултатите се постигат бавно, но са изключително дълготрайни и Ви гарантират по-добра видимост на Вашия уеб сайт за продължителен период от време.

Ако знаете как да използвате SEO по възможно най-добрия начин, имате едно сериозно и ключово конкурентно предимство. Това е скритият коз на всеки успешен онлайн магазин!

 

*публикация

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Нов сайт за домашни любимци - Pet4you.bg
Дата: 19/08, 13:50

Русия изненадващо се качи на трето място в света по използване на юани
Дата: 19/08, 13:481 Коментар

Хиновски: Скоро България ще получи интересна оферта за доставка на газ
Дата: 19/08, 13:412 Коментара

Влак прегази жена, легнала на релсите в Пловдив
Дата: 19/08, 13:29

Държавата осигурява по една денонощна линейка с екип в Златни пясъци и в Слънчев бряг
Дата: 19/08, 13:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия